Jävla morsan

För er som läst min blogg de senaste veckorna, ja egentligen från start, vet att jag är så himla otålig och vill att det ska hända något hela tiden. För två dagar sen, ja bara två dagar sen, hade jag massor av mailkontakt med Katrine som jobbar med boken. Vi funderade på omslag, typsnitt och färger. Jätteroligt och inspirerande. Så klart! Jag fick också uppgifter att skriva baksidestexten och författarporträtt. Jag tog förstås tag i den saken så fort jag hade möjlighet. Och mailade iväg. Och har alltså inte hört något på TVÅ dagar! Jag låg dessutom däckad till sängs igår med feber och jag är genomförkyld, men ändå. Inget svar än! Ingen feedback på texten! Inte ett ljud! Jag är otålig igen! Jag förstår att de har andra saker att göra på förlaget, det är inte bara min bok som ska göras klar, nej det fattar jag. Men ändå.

böckerbild från www.multimedia.skolverket.se

Så idag när jag känner mig lite piggare tog jag faktiskt tag i romanprojektet. Det var länge sen! Grått och mulet ute, barnen leker annorstädes och mannen jobbar. Så det passade så bra! Och vad härligt det var att köra igång! Diana och Molly, huvudkaraktärerna, fick lite mer djup, lite mer nyanser. Jag ska jobba på det. Och så måste de misslyckas, var och en på sitt sätt. Missbruka förtroenden, ha sönder spirande relationer. Och växa mot nya mål! Vilken utmaning! Och vad roligt det är att få mejsla ut deras öden. Jag vet inte riktigt hur berättelsen ska sluta. Jag har också svårt med Peter. Han är så tunn och onödig. Kanske ska han tas bort? Eller kommer jag hitta hans plats och mening i boken? Det återstår att se. Än så länge har jag bara ett arbetsnamn på boken. Ja, jag tänker på den som en bok, inte bara ett manus på datorn. Så. Drömmar har jag i alla fall. Så arbetsnamnet var det ja. Jävla morsan.

Ops! 🙂


4 reaktioner på ”Jävla morsan

  1. Låter som ett intressant projekt och titeln sticker ju onekligen ut 😀 Är det också en bok för den yngre läsarkretsen, eller en för de äldre?

    1. Det är riktat till lite äldre, kanske 13 o uppåt. Jag försöker muta min 12-årige son att läsa och ge mig feedback. På trovärdighet o så. Men han är ingen inbiten läsare. Svår nöt! 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s