Sköna människor

2_536410[1]Bild från http://www.multimedia.skolverket.se
Denna fantastiska sommardag inleddes med ett härligt besök i kyrkan. ”Den första kärleken” var temat för dagen. Stärkt av goda ord och sköna människor (Detta klipp blir inte sämre för att det presenteras på finska! ;)) Tänk alla de människor vi möter under vår livstid! Alla har bidragit med något in i våra liv, lämnat avtryck på alla tänkbara sätt. Och hur, kan jag inte ens tänka mig. Vissa människor dyker upp när jag gör något speciellt, själva handlingen blir en direkt länk till minnet av den personen, vad den sagt och gjort som lämnat avtryck i mitt liv. Jag är övertygad om att alla dessa sköna människor återfinns i mitt skrivande. Jag plockar delar från personligheter, situationer och händelser som kantat mitt liv, ibland i nära tid och ibland från förr. TACK alla som jag får möta på livets stig! Ni berikar mig! (Kära nån vad djup hon blev nu då!) Jag vet vem som inspirerat mig att skriva om Rami. Även hans mamma finns på riktigt. Jag ser henne ibland på väg till jobbet. Då hugger det till av tacksamhet över att hon lämnat just dessa avtryck och inspiration till skrivande hos mig. Vilka som är mormor och morfar i berättelsen kanske inte är så svårt att gissa för er som känner mig. Freja är lite svårare… Jag funderar en del på det och kommer fram till att flickan har drag från en massa flickor, både från verkliga livet, men också från alla de filmer och böcker jag läst. Hon är en produkt av intryck.

I min nya roman finns flera personligheter som just nu mejslas fram i min fantasi. Vissa personer är lättare att skriva om. De framträder klarare, med klarare konturer och med mer självklara reaktioner. Andra får jag jobba mycket mera med. De är utmaningar som gnager och skaver. De ska födas ur mitt inre. Jag plockar och letar i min hjärna efter egenskaper som ska passa in. Helst ska ju det man skriver kännas på riktigt, genomtänkt och realistiskt.
Nu ska jag ta en skön stund i solstolen och lyssna på en sommarpratare i mobilen. Vem och vilka avtryck hen kommer att ge, kan bara framtiden utvisa.
Solong!


5 reaktioner på ”Sköna människor

    1. Ja det känns spännande! Undrar vilka människor som kommer ge såna avtryck i framtiden? Jag älskar att vi verkligen inte vet något av vad som kommer hända!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s