Tusentals ord

har faktiskt sprutat ur mig under ett par svala sommarkvällar den här veckan. Jag tog resolut tag i mitt andra manus, min romanprojekt som jag kallar det, och satte mig helt sonika ned och började skriva. Det är nästan sant. Först hade jag tagit en cykeltur på en guppig grusväg och förlorat mig i möjliga scenarier. Hur skulle handlingen drivas vidare? Vad skulle hända för att ge handlingen mer djup, spänning och läslust? Jag tänkte på personbeskrivningarna, att ge karaktärerna just det, mer karaktär. Det måste också hända förbjudna saker, i en ungdomsbok måste flörten med vuxenlivet finnas där, ständigt vakande över vad som är gränsen, och att passera gränsen lagom mycket. Fjorton år, vad är lagom? Ska den kaxiga tjejen vara okysst eller mer erfaren? Vem vet? Inte jag heller – än. Räcker det med stulna cigaretter? Oj, vad frågor som rusar runt! Jag kommer att behöva en testläsare för att kunna avgöra om jag är på rätt spår. Hur får jag tag i en sån? Tips?

74497___gustavorezende___Kids_6_03

Solen visar sig från sin alldeles mest fantastiskaste sida idag. Sol och bad och köttfärssås. Blir nog inget skrivande idag. Men hjärnan vilar inte. Jag kanske kommer att få de mest otroliga uppslagen till fortsättningen just idag?
Kram på er!


4 reaktioner på ”Tusentals ord

  1. Men du som skriver för en yngre målgrupp, skulle du inte kunna höra med någon lärare om denne vill höra sig för med sin klass? Visst var du lärare själv? Nu vet jag inte för vilken årskurs, men du kanske har en kollega som har en klass som skulle kunna funka som målgrupp? Bara en idé alltså 🙂 Skoj att du kommit igång med ett nytt projekt! 😀

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s