Samarbete eller ren och skär kärlek?

???????????I ett inlägg på debutantbloggen så läste jag för en tid sedan om goda råd om man skulle ordna en releasefest någon gång. Det kanske jag ska någon gång tänkte jag då. Och det ska jag nu! Den 8 september är det dags som ju många redan vet.

Jag har tänkt mycket på det där om samarbetspartners runt själva festen, eftersom det kan vara smart med tanke på att jag finansierar det hela själv. Jag har inte ett förlag i ryggen som ordnar och betalar kalaset. Så hur skulle jag göra? Vem/vilka skulle jag ta kontakt med? Min man kom på den utmärkta idén att fråga samhällets pizzeria om bidrag. Mot att jag bifogar en meny/reklamblad för deras pizzeria med varje såld bok, kunde jag få en liten ersättning, ett finansbidrag till hjälp för omkostnader. Sagt och gjort! Men fjärilar i magen gick jag till Sköllerstas fin-fina pizzeria Eldorado och bad att få prata med ”chefen”. Jag som är så dålig på namn kan helt enkelt inte skriva vad han heter, men en trevlig pratstund fick vi!

Så hur gick det då? Fick jag ett bidrag? Så här gick det: Han trodde inte att han skulle tjäna något på ”affären”, eftersom folk i stan (läs Örebro) knappast åker till Sköllersta för en pizza, hur god den än månne vara. Men! Han var så stolt över att jag, en tjej från Sköllersta, skulle ge ut en bok! Så självklart kunde de sponsra mig med en slant. Om jag ville fick jag dela ut menyer, men det var inte viktigt. Alltså vad säger man! Med blanka ögon tackade jag från hela mitt hjärta, tog emot en bunt med färgglada menyer och pengarna, sände iväg en slängkyss och satte mig glad och nöjd på cykeln och for iväg.
Tänk – killarna på pizzan är stolta över mig. Kan du förstå? 🙂


10 reaktioner på ”Samarbete eller ren och skär kärlek?

 1. Så roligt att följa din blogg Anna. Känner din glädje och stoltheten att ge ut en egen bok.
  Ler stor när jag läser om de gulliga killarna på pizzerian. Fantastiskt att det finns människor som agerar så.

  Stort Lycka till!

  Kram Marina

  1. Vad roligt att du hittat hit! Ja glädjen och stoltheten är lite svårt att dölja! 😉
   Allting känns så roligt runt detta, mycket på gång. Välkomna på releasefesten den 8 september! 🙂
   Kram!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s