Bokmässan 2013

folkhavet vid vår monter på Idus
folkhavet vid vår monter på Idus

20130929_114939
Ja, nu har jag varit där jag också! Det var roligt och ganska ansträngande, trots att jag ”bara” var där en dag, medan flera av mina ”kollegor” hade varit där fyra! Jag är väldigt imponerad av hela apparaten, det var ju gigantiskt! Jag är ingen van mässbesökare (vet inte om jag ens varit på någon tidigare), så intrycken är många. Det som jag nog kommer att minnas mest är alla goa möten som blev. Både mellan mig och mina blivande läsare (ja några köpte faktiskt min bok, även om det inte var så många), men kanske mest mötena med mina nya författar-vänner. SÅ roligt det var att stå och prata om sin bok och sitt skrivande, dela erfarenheter och diskutera processer, väva framtidsdrömmar, dela engagemang och tips och trix! Vansinnigt inspirerande och kanske lite frustrerande. Det är mycket jobb om du ska nå ut. Som om jag inte visste det!

20130929_120626

Jag vill också berätta om vad Kim Andersson sa till mig (författaren till Felbehandlad ung man i sina bästa år). Vi hade precis pratat om hur roligt det var att få delta på bokmässan, hur priviligierade vi ändå var. Plötsligt vände samtalet. Kim ville berätta hur han också kände sig. Lovordad och kanske en aning höjd till skyarna hemmavid, synts en hel del i media (Nyhetsmorgon tv4 bland annat) och känt sig rätt duktig och relativt framgångsrik. Och att sen få komma till Stora Bokmässan och känna sig som en liten myra, som knappt någon känner till eller i någon större utsträckning intresserar sig för. Det var en märklig, men nyttig känsla, kom vi fram till. Nyttigt sa jag att bli tagen ned på jorden. Vi är så många som vill ta plats, som har något att berätta. Ofantligt många kunde vi konstatera en sådan här dag. Men jag tycker också att det kan ge ny kraft att satsa framåt. En känsla av ”Jag ska baske mig visa att jag också kan lite mer, lite bättre!”

20130929_120655
Tack också Åsa Öhnell som skrivit böckerna om Klarabella-detektiverna för din smittande entusiasm och driv i ditt säljande. Du är en förebild!
Andra goa människor jag känner tacksamhet att ha träffat och lärt känna lite är bland andra Gunilla Granbom – Hemligheten i Haga och Linnéa Berglund – Ingen vanlig sommar.

Linnéa Berglund och Gunilla Granbom
Linnéa Berglund och Gunilla Granbom

Gunilla, Ulrika Slottner och Åsa Öhnell
Gunilla, Ulrika Slottner och Åsa Öhnell

När jag ändå är på tack-turné vill jag tacka Ulrika Slottner på Idus förlag och mannen Mats förstås, för glada tillrop och smittande inspiration att göra sitt bästa vid vår fina monter. Vilket jobb ni gjort!

Annika Banfield hade en alldeles egen vampyr med sig till mässan. Här ska han ta sig en smakbit av en hugad mässbesökare! HU!
Annika Banfield hade en alldeles egen vampyr med sig till mässan. Här ska han ta sig en smakbit av en hugad mässbesökare! HU!

Så finns det ett liv efter mässan? Jorå! Men kanske att luften gått ur lite, kanske att annat får ta lite tid i anspråk nu, kanske att jag känner mig lite mätt nu, eller… kanske att jag skickar iväg mitt andra manus snart! Ja, ja! Jag återkommer! 🙂


8 reaktioner på ”Bokmässan 2013

  1. Ni verkar ha haft väldigt roligt i minglet! 😀 Me like!
    Och vilken fin bild det är på dig här till höger. Jag tänker främst på den nedre, den strax under statistiken. 🙂

    1. Ja så synd att vi inte sågs! Skulle ha varit hur kul som helst!
      Klart vi satsar på nästa år! Blir jag med på ett hörn även då ska jag försöka vara på plats två dagar. Drömma ska man! 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s