Knepigt

Ja, det är det just nu. Julen står för dörren (ja, jag kommer knappt ut om morgnarna!) och jag har inte handlat en enda julklapp! I vår familj brukar vi börja i oktober, men visa av erfarenhet vet vi också att våra två söner ändrar i sin önskelista lika ofta som jag blir sugen på skumtomtar så här års. Och det är rätt ofta det. Kommer tid, kommer råd! Herregud, vad kan hända? Julafton är väl ingenting att oroa sig över? GAAAAAH!

Det är en sådan knepig tid, den här juletiden. I skolan, där jag jobbar, känns julstressen extra påtaglig. Eleverna är som duracellkaniner som har hakat upp sig! Vissa går inte att få kontakt med. Och det är några skoldagar kvar kan jag meddela! Beror det också på skumma tomtar? Tveksamt, jag serverar i alla fall inte det till frukost hemma hos oss.

Och jag då? Är jag stressad? Ja, alldeles för mycket. Jag är även stressad över saker som jag ser fram emot. Julgodis-tillverkning. Julklappsinköp (ja, det ÄR roligt). Julpynta huset. Lyssna på tillräckligt mycket julmusik (ja, snart är det för sent!) Sälja böcker. Där kom visst något annorlunda fram och stökade till det. Det var ingen som berättade för mig att jag skulle bli stressad över det också! Ja, julen är den bästa tiden för att SÄLJA BÖCKER! Känn ingen stress, men SÄLJ MÅNGA BÖCKER BARA! (ja, sen kanske det är för sent…)

Jag tror att jag knyter på mig mitt juliga förkläde och julpyntar mig iväg på en hundjulpromenad. Det reder nog ut mina knepiga tankar. Åtminstone för en stund. GOODJUUL!!!!


3 reaktioner på ”Knepigt

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s