Gott slut! Gott nytt!

Har alltid sagt att nyårsafton är överreklamerad. Det tycker jag fortfarande. Kanske för att vi alldeles nyss redan har haft flera dagar med festligheter. Själen längtar efter lugn och ro, tillfällen till att verkligen få känna sig LEDIG. Så kanske därför orkar jag inte riktigt tycka att nyårsafton är så himla viktigt.

I år blir det hemmamys med trerätters (ja, det tillhör inte vanligheterna, så festligt ska det iaf bli). Tyvärr blir det också raketer eftersom tre av manligt kön gärna vill ha det. Jag är tråkig och tänker på hundar, folk från krigsdrabbade länder och miljön. Men denna nyårsafton kanske blir helt i min smak hur som helst. Lugn och skön – och säkert god!

En liten summering av året känns ju alltid på sin plats så här års! 😉
Arbetsmässigt:
Jag började året med att anta en ny utmaning på en ny arbetsplats. Efter att ha arbetat på samma skola i 13 år var det dags. Mycket utmanade arbetsuppgifter som satte mig och mina tidigare erfarenheter på prov. Nyttigt! Under året har jag dessutom hunnit med ytterligare en skola! Och hur dråpligt det en kan verka, så ska jag börja på min gamla arbetsplats igen den 7:e! Så cirkeln blir sluten. Jag har haft ett års utflykt och nu är jag tillbaka. Känns bra nu. Men det har inte varit ett lätt år. Speciellt hösten blev tyvärr till stora delar tyngd av erfarenheter jag då kände att jag lätt skulle vilja vara utan. Men som vanligt visar det ju sig när man har dem i backspegeln att jag har lärt mig massor. Saker som jag kanske inte ens vet om än!

Personligt:
Jag vill tro att min utflykt från en trygg och invand miljö ledde till förändringar. Jag tror inte att jag skulle ha skrivit Resan till sommaren om jag varit kvar på samma arbetsplats. Att mina författardrömmar både vaknade och fick liv och vingar. Själva avsaknaden av det gamla vanliga kanske gav utrymme till nytänk och kreativitet. Kanske fick jag distans till allt och kunde låta mina tankar och känslor löpa fritt.
Säkert vet jag att min omgivning har fått möta en annorlunda Anna. Självupptagen, förlorad för omgivningen vissa perioder. Jag hoppas ändå att mina nya färdigheter och min vilja till förändring kanske till och med kan ge andra runt omkring mig inspiration att göra egna val och se andra möjligheter! Jag hoppas det!

Speciella tillfällen (ett urval;):
*Första dagen på nya arbetsplatserna (båda platsar fint in i kategorien speciella tillfällen, my God!). Naken, utlämnad och utmanad.
*När jag fick mail från Ulrika Slottner på Idus förlag. De ville gärna ge ut boken! HURRA!
*När jag fick omslagsförslag till Resan till sommaren i mobilen. Jag var på sommarläger med kyrkan och jag bar mobilen med mig överallt, lycklig över att se resultatet (som sen ändrades igen och igen).
*När jag fick hålla boken i min hand… Magiskt! Jag var säkert den lyckligaste människan på jorden!
* Release-festen! Vilken grej! Då var jag också den lyckligaste!
*Bokmässan i Göteborg. Nu var det på riktigt. Så kul, inspirerande och jobbigt. Och då var jag bara där en dag. Jag förstår Martina Haag… 😉

Konstigt att det nästan uteslutande handlade om boken….

Med denna lilla summering av ett otroligt år (jag kommer ALDRIG glömma 2013!!!) vill jag önska alla ett skönt avslut och ett gott nytt år, 2014! Tänk, vad kommer att hända? Känns magiskt att stå inför det nya året, som ännu står helt öppet. Jag önskar att vi alla ska få må så bra som möjligt och att vi lär oss att ta vara på tiden! Använda den klokt och känna tacksamhet lite oftare.

Kram!

😉
KRAM!


2 reaktioner på ”Gott slut! Gott nytt!

  1. Jag förstår efter att ha läst din krönika att det varit ett ovanligt år för dig med både toppar och dalar. Jag önskar dig lycka till i din comeback på din gamla arbetsplats och även att du får ett bra skrivår 2014. Nyårskram från Skåne.

    1. Ja det är precis vad det har varit! Konstigt att allt ska hända samtidigt! Hösten har varit fantastiskt konstig!
      Hoppas du också får ett gott år i både skrivandets och verklighetens tecken! 😉
      Kram Anna

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s