narrativ

Det började med att jag tyckte våren narrades. Just nu ser jag retliga små snöflingor komma ner från skyn. Jag som kände våren i mina fötter! Helt naturligt om jag tittar i almanackan. Det är ju vinter fortfarande. Så.

Sedan gick mina tankar vidare till det narrativa. Häpp! Ibland är steget inte så långt, men ack så oförklarligt. Dock! Jag skriver och skriver. Mitt flöde har inte haft något stopp de senaste dagarna. Förutom att det kom lite annat emellan ett tag. Livet ni vet. Men åter till det narrativa i detta. Min berättelse har helt sprungit ur min fantasi i skrivandets stund. Hjärnan har gått på högvarv och under hela processen tänker jag fram och tillbaka, klämmer, känner, smakar och luktar på det som händer. Mitt berättande finner inga gränser då! Det känns som om jag flyger! Sedan slår verkligheten ned. Inte livet i detta fall. Utan tankar på ”Duger det här?” ”Vad vill jag berätta med detta?” ”Ska jag göra på något annat vis?” Skriver jag folk på näsan med alla beskrivningar?” ”Borde jag läsa igenom allt och försöka gestalta mer, än beskriva?” ” Är det trovärdigt?” etc. etc.

Det är här det blir svårt. Så länge fingrarna dansar över tangenterna och hjärnan skapar fritt på känslor och infall som dyker upp, går det bra. Riktigt bra till och med. Men tvivlet dyker upp med jämna mellanrum. Prestationsångesten med ett annat ord. För vem skriver jag? I detta skede är det bara för mig själv. (Och min eminenta testläsare förstås 🙂 ) Jag borde stanna där. Men. Jag återkommer ständigt till känslan och tvivlet, att detta mitt ”hittepå” ska finna läsare i en framtid. Det är ju min dröm. Men det får inte stå i vägen för det narrativa, min berättelse. Den ska leva vidare utan kritisk publik. Om jag får förmånen att fundera mer på en läsande publik, OM, då får jag ett annat utgångsläge. I detta skede ska jag äga berättelsen. Den är bara min.


2 reaktioner på ”narrativ

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s