Ordets makt och möten

Jag är ganska förundrad över det skrivna ordets makt. Vad det kan göra med en. Jag är en person som har lätt att gråta, det vet alla som känner mig. Jag gråter när jag är glad, trött, besviken, arg, orolig, just name it. Filmer, barnprogram och till och med viss reklam kan få mig rörd till tårar. Men det är speciellt med det skrivna ordet. Det tar tag inifrån på ett helt annat sätt. Du får inte känslan med draghjälp av smäktande stråkar och gråtande barn. Nej, i ordens sfär är det mellan och kanske främst det som är skrivet bortom raderna som ger dig känslorna.

Jag kan gråta när jag skriver. Självgoda typ där. Nej det är sant! Jag går in i min värld och där är det på riktigt. I allra högsta grad. Det är fantastiskt och det vet ni som skriver. Det går att kalla det lycka också. Det är en förmån att bli berörd av texter och att kunna beröra andra med sina texter. Dessa ord fick jag nyligen till mig av en skrivande tvillingsjäl i cyberspacen.

Det är fantastiskt vilka möten det skrivna ordet och skrivande kan leda till. Nu när jag varit hemma med min galna förkylning så länge, så har jag haft tid att tillbringa på nätet. Åtskilliga bloggar och andra inlägg har blivit lästa. Jag har skrivit en del kommentarer och folk har glatt tackat för visat intresse. Vi är sådana, vi skrivande människor. Kommentera för sjutton, så gör du vår dag. Jag kan lova att de flesta gillar det. Mycket.

Bosse Lidén driver en fantastisk blogg, som jag har följt sedan min egen start. Han har förmågan att skriva med hjärtat. Han har många anhängare och det förstår jag. Personlig, klurig och varm. Blogglandia är en spännande värld!

Många med mig har visat bilder på sin skrivarhörna, den plats där texterna föds. Här är min.

20141205_085241[1]Here is where the magic happens. 😉

Det är fredag. Jag är hemma min sista dag, förhoppningsvis. Jag jobbar på att fördriva mitt dåliga samvete. Jag måste ta hand om mig och bli frisk nu. Det är jag skyldig mig själv. Med en brasa, en gosig hund och kanske en film så blir det nog bra. Om inte annat finns ju alla härliga bloggar och annat att fördriva tiden med. Ha en härlig fredag Wherever you are!


12 reaktioner på ”Ordets makt och möten

  1. Gråter, skrattar, reflekterar när något så enkelt som ord träffar hjärtat. Underbart och skrämmande på samma gång.
    Trevlig blogg, Anna.

  2. Hej Anna! Vilken varm och vänlig sida och blogg du har! Jag har länkat till den så jag inte glömmer var den finns 🙂 Tänkte att du kanske skulle gilla vårt lilla gäng i #Blogg52? Varje onsdag länkar vi vårt inlägg till vår FB sida och sen läser vi varandras inlägg med stor behållning och försöker i alla fall kommentera ett eller två av dem. Vi är inte så många, de flesta skriver nog men inte alla. Titta in vet jag! /Kram Eva

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s