Lillejul

Nu står julen för dörren. Vilket dumt uttryck! Då är den väl egentligen i vägen? 🙂

Vi har en tradition att äta julgröt den 23:e med goda vänner. Idén föddes för många år sedan och traditionen har varat obruten med bara något års undantag. Ikväll kommer det återigen vänner hit för att spisa gröt och skinkmackor. För många är denna kväll fylld av massa måsten och stress. Allt måste ju vara klart till JULAFTON HERRE GUD! Med vår tradition tvingas vi göra klart tidigare. Det har blivit så att granen, skinkan och det vi vill ska finnas på vår jul, helt enkelt står klart några dagar innan julafton. Den 23:e är njutningens kväll.

När jag var liten så togs alltid granen in för att kläs den 23:e. Något annat var otänkbart. Pappa och jag gick omkring och placerade ut tomtar här och där och mamma både log och ojade sig. Det såg inte riktigt klokt ut alla gånger, men pappa och jag hade kul! 🙂 Kvällen var magisk. Allt var ju kvar! Julklapparna i klädkammaren var inslagna och jag hade läst på varenda en och klämt och känt. Jag fick massor av klappar. Min storebror fick naturligtvis också en del, men som minstingen och flicka så var paketen fler. Hårspännen, smycken, böcker, shampoo, pyssel, så många paket blev det.

Lite synd att granarna står klara redan i början av december i vissa hem. Flera vänner och släktingar har redan ätit upp en julskinka och hunnit tröttna på julmaten. Det gillas inte! Men att få styra om lite, anpassa denna kvalfyllda helg till något som känns lustfyllt och välkommet, det gillar jag.

Jag önskar att Du har det bra och får göra Det du vill och vad som känns bra i Din närhet. Ha en skön ”lillejul”!

20131223_175606


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s