Nu ni!

I somras när satt på min kära hybridcykel och skavde vägbanor runt Sköllersta, så cyklade jag förbi ett moget sädesfält. Mitt i det guldgula stod två barn i fem-sexårsåldern. Sommarvärmen klädde dem i bara armar och kortklippt hår. Mitt huvud satte igång att snurra, fortare och fortare, i samma fart som cykelhjulen, samtidigt som jag vände mig om flera gånger för att etsa in bilden i min hjärna. Det var för sjutton ett bokomslag jag stirrade in i. Jag var snart fast i en berättelse som jag inte visste om, inte hade kontroll över, kanske inte ens önskade berätta. Men bilden av barnen i säden fick igång mitt undermedvetna. Resten av turen var jag som uppslukad av en annan värld. Hus jag passerade ruvade på hemska hemligheter, bakgårdar gömde fruktansvärda händelser. Jag blev till och med rädd för mig egen fantasi när jag cyklade (väldigt snabbt) igenom ett område med tomma garage och uppställda bilar, helt tomt på folk. Min fantasi skenade.
När jag kom hem var jag tvungen att sätta mig ned och skriva ned mina tankar. Min barndoms platser samsades bredvid nutidens sinnesbilder, färgade av mina söners allt mer utbredda mark i vårt närområde. Badbrott, skogsstigar och äventyr.

Där och då föddes idén om min vuxenroman, den som ska bli på minst 300 sidor, en fullängdare, en bok som ska upp på försäljningslistorna bara för att den är så spännande, annorlunda och fullständigt nödvändig för alla att läsa. Platsen är närkeslätten och de små samhällen som brer ut sig som en oregelbunden matta av sovande byar mellan alla böljande sädesfält. Skogar och skogsbrott, övergivna hus och så skuggorna från hemligheterna i början av 30-talet, för nästan hundra år sedan.

Tänk vad en cykeltur kan ”ställa till” med! 🙂

wpid-20140808_171343.jpg20140521_114858


5 reaktioner på ”Nu ni!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s