Två världar

Jag har förmånen att arbeta i skolan som lärare. Det är ett otroligt kreativt jobb som utmanar på många plan. Allt från att läsa läroplanen och skriva omdömen till att kläcka idéer om hur jag vill att undervisningen ska utformas. I det sistnämnda har jag nästintill full frihet. Inom de ramar som våra styrdokument ger kan jag göra hur jag vill. Med ett tydligt vad-varför-hur kan jag forma min undervisning så att den passar mig. Ja, med mina elever i fokus förstås. Gillar jag drama kan jag köra det. Bild, go for it. Skriva sånger, dikter, bara gört. Detta ger härliga möjligheter.

Den här terminen ska mina elever träna på fri skrivning; berättande text, historier och sagor. Med några givna ramar ska de nu ge sig ut på det härliga havet Fantasi. Det är så kul att vara lärare och inspirera till härliga sagor med allt ifrån prinsessor och troll, till små myror som är kungar på planeten Valukot. Eller något helt annat. I love it! Nu gäller det att rusta sig med berättarrösten och flyga iväg över elevernas huvuden och plantera fantastiska frön i deras hjärnor. Detta är bland det bästa jag vet på jobbet. Heja mig!

Hoppas det kan spilla över lite på mig. Jag längtar till skrivarbubblan, men vet att arbetet slukar tid och kraft. Min berättelse får ligga och skvalpa i bakhuvudet tills det blir dags helt enkelt.

Ha en skön onsdagskväll. Snart är det helg igen! 🙂

20140215_173346
Och snart är det lagligt att äta dessa läckerbitar igen.

8 reaktioner på ”Två världar

  1. Att uppmuntra andra till att skriva och se de fantasifulla resultaten är nog ett väldigt bra sätt att själv hålla igång sitt skrivande tror jag. Jag kan märka det när jag läser sånt som är skrivet av författande vänner, man vill skriva själv. Och dessutom har du ju del i barnens skrivande, finns i deras skrivarbubblor.
    Åh vad jag längtar efter semlor nu … De är säkert nyttiga för skrivandet 🙂

  2. Är skrivande fortfarande schemalagt? Minns hur hopplöst det var att skriva/bli inspirerad på befallning. När jag fick ta hem däremot då hände det att det lossnade!

  3. Det är utvecklande att befinna sig i två världar. Ge och ta-principen. Du är säkert en lärare som smittar av dig med ditt stora intresse. Det gör att du även får med dig elever som med en annan lärare inte hade hängt på tåget. Jag önskar dig en fin vårtermin som ger dig inspiration till eget skrivande när tillfälle ges eller tas. Jag lyfter av hatten till dig – så tar jag resten av semlan. 🙂 Kram från Bosse som lyssnar på Egon från utsidan av fönstret.

    1. Utan en aning om vad/vem Egon är så tackar jag dig för dina ord. Jag hoppas verkligen jag kan få med mig mina elever på tåget mot nya destinationer. Kram på dig Bosse. Vad mysig det var att höra din fru och dig tala om Fotsteg! Hade visst missat att du var hallänning och trodde du var skåning!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s