Nya insikter

Idag tog jag tag i mitt nya manus. Jag märker att tar en stund innan jag kommer igång med själva skrivandet. Jag hamnade mitt i det dokument där jag beskriver mina karaktärers karakteristika och de olika parallella historierna. När jag läser detta slår det mig vad komplex min berättelse är. Detta är något helt annat än det jag skrivit förut.

Mina barnmanus, ungdomsmanus och försök till vuxenmanus bleknar i jämförelse, när jag inser vilket gigantiskt arbete detta kommer bli. Det är faktiskt hisnande för mig.

Jag känner att det kommer sätta mitt författande på prov. Kommer jag verkligen klara av det? Hur lång tid kommer det ta? Vilka uppoffringar kommer jag att få göra om jag vill ro detta projekt i land?

Jag inser att det inte är konstigt alls att det tar en stund innan jag kommer in i historien, nej, historierna. Men vilken häftig upplevelse det är att grotta in mig i dessa livsöden! Det är inte någon snäll berättelse som kavlas ut ur mitt inre. Hoppas mina karaktärer lockar och pockar på ordentligt så att det inte går för lång tid mellan skrivstunderna. Kan hända att det blir lite lättare längre fram… eller inte… ☺

image
Flitens lampa

Signerat ☆Annas ark☆


2 reaktioner på ”Nya insikter

  1. Visst tar det ett tag att komma i storyn när man börjar på något nytt. Men bara jag kommer igång så brukar det lösa sig. Och det roliga är att mina figurer brukar överraska mig under skrivandets gång!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s