Känslomässigt störd

20140728_202927

Jag har gjort mycket dumt i mitt liv. Förhoppningsvis ligger det mer i den positiva vågskålen. Jag har ju ändå lyckats med ganska många saker i mitt liv, saker som blivit väldigt bra. Jag är lyckligt lottad.

Ändå händer det dumma saker. Livet är fullt av dem. Du vaknar en morgon och känner dig trött och sliten. Den dagen vet vi av erfarenhet, kan utveckla sig till att bli en sådan där skitdag som helst inte skulle ha blivit till. Den hade mått bäst av att ha stannat kvar i sängen. Ni vet vad jag menar.

Och så har vi de där tillfällena när något som verkar bra blir skit. En intention att göra bra och det blir dumt i alla fall. Det kan handla om goda råd eller när en vänskap förvandlas och tar slut.

Vi människor är komplicerade varelser. Jag såg på en dokumentär av den berömde Michael Mosley, som undersökte gamla psykologiska experiment. Den jag råkade se handlade om människans behov av känslor för att agera rationellt. En man som fått en hjärnskada i precis den del av hjärnan där känslorna satt, kunde krasst konstatera att ”Jag är inte en seriemördare, för jag minns att jag inte är det. Att mörda någon skulle inte betyda något speciellt för mig.” (ung. citerat)

Om nu mänskliga känslor är essentiella i formandet av ”rationella” handlingar, så kanske vi lättare förstår känslornas betydelse i allt vi företar oss. Allt vi gör styrs av våra känslor.

Jag är en känslomänniska. Inte hypersensitiv som Izabella Scorupco säger sig vara, men kanske att jag tassar i utkanten av densamma. Jag har lätt till tårar, anser mig vara mycket empatisk och blir lätt fast i vissa saker. Kanske har jag en extra sensibilitet att hamna i någon form av beroende, vem vet? Hur som helst är jag en person som går ”all in”. Det är både en bra och dålig egenskap.

Var vill jag komma? För att knyta ihop det med rubriken så vill jag bara säga: Jag är lite känslomässigt störd. Nu vet jag i så fall att jag är lite smartare än många av oss. Om nu känslorna ligger till grund för allt vi gör. 😉


8 reaktioner på ”Känslomässigt störd

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s