Musik i lurarna

Hi, hi!
Jag sitter just nu och lyssnar på musik skriven av min kollega. Jag är jätteimponerad av de som kan skriva musik så att det låter bra. Kanske kan någon tycka lika om oss som skriver böcker, vad vet jag. 🙂

Nu är det så här att P, min kollega, tycker att det är ganska knivigt att skriva texter till sin musik. Så kom han att tänka på mig. Lilla mig. Jag skriver ju. Så varför inte testa det. Tänkte jag. Att skriva texter. Till musik. Testa alltså. Jag är ingen Winnerbäck. Eller någon Maggio. Just nu skulle jag vilja vara lite mer lik dem. Detta är svårt. Jättesvårt. Jag sjunger i mitt lilla arbetsrum så trettonåriga sonen sticker in huvudet och ler åt sin tokiga mamma.

Orden sitter fast. Melodierna ändrar sig hela tiden. Nästan. Jag har en refräng som låter jäkligt bra. I mina öron. Men ingen text. Hittar bara på tokrim som ”lottorad” serenad” eller kanske ”boulevard”. Måste det rimma då? Kärlek, smärta, övergiven. Kärlek, lycka och rosa fluff. Kärlek… Hallå! Måste det handla om kärlek? Jag kanske ska skriva samhällskritik som rapparna gör? Eller berätta om svåra min barndom?

Jag kan i alla fall konstatera att jag börjar gilla låtarna. Nu har jag lyssnat nonstop i drygt en timme (fyra låtar) så ett par favoriter har utkristalliserat sig. Kanske, kanske kan jag få till något vettigt. Men inte ikväll! 🙂


2 reaktioner på ”Musik i lurarna

  1. Häftigt uppdrag. Jag har skrivit kortare låtar till sånglustspel men då har jag även skrivit musiken. Tonerna kom samtidigt som musiken. Har man fått bestämd musik kan man bli lite låst, men passa på att prova olika texter och rimma behöver det inte alls göra. Lycka till!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s