Effektivitet

Många inlägg jag läst har handlat om TID. Hur man ska få tid att skriva i en värld av familj och heltidsarbete. Ibland går det bara inte. Måsten, önskemål och prioriteringar ska samsas sida vid sida.

Just nu har jag två projekt. Romanskrivande och textförfattande (hrm). Nej jag skriver inte varje dag. Ibland latar jag mig, ibland umgås jag med min familj och ibland tränar jag. Viktiga grejer. Funkar inte dessa, funkar ingenting. De måste synkas.

Just nu gör jag så här: I bilen till och från jobbet lyssnar jag på musiken och försöker hitta melodier. Utan dem kan jag inte ens börja skriva texten… Jag kan sjunga hur högt, fint och falskt som helst. Och det gör jag…
När yngsta sonen hade träning inne i stora staden, fick datorn följa med. Med musik i lurarna, datorn i knät och mina romanfigurer som sällskap gick en timme fort kan jag säga. Riktigt välanvänd tid.

Hur gör du för att hinna skriva?
20150121_175722[1]


4 reaktioner på ”Effektivitet

  1. Jag har deadlines som tvingar mig att ta tag i skrivandet (t.ex. skrivartävlingar, ”textläxor” till författarskolan). Det funkar väldigt bra. Fast det blir ju inte mer tid, bara att man kommer igång.

    Tiden brukar jag hitta på morgonen. Eller på tåget. Samma sak där egentligen: deadlines. Antingen ska jag till jobbet eller också ska jag av tåget i Lund. Det finns en deadline.

    Tänk den dag man börjar ana den slutliga dödslinan … Hu, att försöka hinna innan dess. Lästa i Skriva om författaren till böckerna om isfolket. Det gav lite tankar i den vägen. Hon är spådd att leva till 108 och skriver för fullt nu.

  2. Ibland gör jag det på morgonen, ibland på kvällen. Men det blir inte alla dagar. Jag har inga barn men många dans och teatergrupper och regiuppdrag som tar tid. Man får lära sig att planera och ta vara på dom små tillfällena!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s