Angående skrivdon

Jag har en ny dator. En MacBook Pro. Jag har förstått att det är en ganska fin dator. Ja den är fin. Men jag som har haft PC hela livet är ganska vilsen för tillfället. Det har sina bra sidor detta med en ny dator. Jag har tvingats att lära mig några kortkommandon! Jag har inte behövt dem tidigare, men nu känns det som ett måste för att kunna navigera runt i denna nya apparat. Det är ju jättebra med kortkommandon! Hur har jag klarat mig hela livet utan dem? *skakar tomt på mitt huvud* *och vimlar med ögonen* *samtidigt*.

Förutom fantastiska knappen cmd (kommando om du inte visste det) så vet jag nu hur jag skriver ett @ på Mac-datorer. I alla fall om de är inställda på Swedish PRO. Vilket min är. Nu. Det tog ett tag innan jag (läs mannen) hittade hur man gjorde.

74497___gustavorezende___Kids_6_03

Jag har tidigare skrivit att jag ÄLSKAR GOOGLE. Då med anledning av allt kul/bra/vettigt/meningslöst man kan googla när man skriver böcker och behöver researcha (som man kan skriva, men det är inte rätt). Jag har googlat på hur man helt enkelt GÖR när man ska ANVÄNDA en MacBook Pro. NU vet jag hur man gör för att inte  ÅTTA OLIKA SIDOR SKA POPPA UPP VARENDA GÅNG JAG STARTAR DATORN! Det känns skönt. Jätteskönt.

På minussidan – jag har inte mina gamla mailadresser lika lättåtkomligt som jag hade (har) i den gamla datorn. Eller har jag det någonstans … ? Det är visst något jag får googla …

Jag har alltid en ledig dator nu när jag vill skriva. Det är i alla fall jättebra!


6 reaktioner på ”Angående skrivdon

  1. Visst är det galet jobbigt när man ska lära sig ny teknik, jag är värdelös på det. Men efter ett tag funkar det och några kortkommandon kanske man skulle uppdatera sig på.

  2. Om du inte blir kompis med ditt nuvarande mailprogram så kan du ladda hem en annan mailapp från App-store i datorn. Jag ordnade mig en ny e-postadress via icloud.com och har mailen via Safari (icloud.com) numera.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s