Vi är igång nu

illustratören och jag. Vi planerar, funderar, drömmer och mailar. Det handlar om en ny bok förstås. Uppföljaren till Resan till sommaren. Den har ett arbetsnamn, men jag går inte ut med några detaljer om något än. Man vet aldrig. Mycket kan hända. Men det sköna är att v i  ä r  i  g å n g .

Jag tycker att det är spännande att få se sin text leva, karaktärerna få liv, scener blomma ut i bild. Det är skit-kul! Nu är det som vanligt att jag är otålig och önskar att allt vore klart. Samtidigt är det resan som är målet många gånger.

Jag minns mitt förra (och första) bokkontrakt. Jag svävade på moln. Jag var lyrisk, toklycklig och kände mig så speciell. Sedan fanns otroligt många höjdpunkter under året, när jag fick se inlagan, första gången jag såg mitt omslag (shit, jag höll på att svimma), boksläppet, signeringar och bokmässan. Allt var så galet häftigt!

Nu är jag lite mer lågmäld. Jag ropar inte halleluja över manuset (som snart legat i ett år i datorn), jag är inte överlycklig varje gång jag ser min förläggares namn i inboxen, jag har inte stora drömmar om hur allt kanske ska förändras nu när BOKEN kommer ut. Lite synd faktiskt. Jag är de stora känslornas kvinna.

Jag vet också att jag kommer bli glad som ett barn på julafton när kartongerna med boken kommer från tryckeriet och jag får hålla den i mina händer för första gången. DET ÄR MAGI. Det kommer bli ett bra år. Har jag tur (för det krävs sannerligen), kanske något mer når tryckarna under 2015 … En får väl drömma stora drömmar i alla fall. 🙂

20130822_164815_8_bestshot


4 reaktioner på ”Vi är igång nu

    1. Tack! 🙂 Japp, en fristående uppföljare. Det tog lite lång tid. Jag ville inte satsa på egen finansiering igen till att börja med, men har en kliande dröm att få fortsätta ge ut böcker. Förlaget tyckte om manuset direkt jag skickade in det, men jag bestämde mig för att satsa en gång till nu vid jul.
      Jag har tänkt på det ganska mycket, undrar hur många av titlarna Idus ger ut som de finansierar trycket på? Intressant för att se om många gör som jag … 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s