Min story

Idag är jag hemma igen (morr, morr, gnissel och stön).
Min hals strejkade hela natten och på morgonen vid grötätandet sa jag till maken (jag vet att det är lika dumt som det låter det här): Om jag mår så här dåligt i morgon, då är jag hemma!
Helt crazy. Så klart är jag hemma IDAG. Punkt.

Nu sitter jag här vid datorn och hamrar en stund och det är tyst i huset. Dottern (på tillfälligt besök, ja, vi har druckit kaffe) har åkt iväg med yngste sonen till frisören, äldste sonen är ännu på skolan och maken arbetar ett tag till. Så det är tyst i huset. Förresten så sover hunden också. Okej. Tyst. I. Huset. Men i inte i mitt huvud. Det är nämligen så att mitt öra har svullnat. Ja, inte som ett blomkålsöra a la brottaröra, nej utan på insidan. Det syns alltså inte. Den inre svullnaden gör så att jag har något som jag skulle drista mig till att kalla tinnitus (trots att jag aldrig haft det, så vitt jag vet).

Så tyst? Nja … Det är toner som om några elektriska apparater sitter i kontakter överallt och elen strömmar ur håligheter, typ, inuti som brummar. Ja ni förstår kanske. Det är inte riktigt tyst alltså. Det är för närvarande hemskt. Näsdroppar kanske minskar svullnaden? Testar. Smärtstillande? Testar det också. Just nu har jag lite ont, hör massor av konstigt brus och är lätt yr. Så jag sitter ned.

Jag försöker skriva lite. Det går inte så bra för tillfället. Även där är jag lite yr. Jag behöver fundera på hur mina berättelser ska sammanfogas. Vad är det jag vill med min story? Vad vill jag förmedla, vilket är min grundtema? Temat har jag ganska klart för mig. Tror jag. Just nu kan jag sammanfatta det med: barn – vatten – kärlek (eller kanske brist på den samma). Kryptiskt? Ja, men inte för mig. Men inte har det klarnat för det.

Det var min story för dagen. Over and out.

stairs-8443_640


11 reaktioner på ”Min story

 1. Tur du stannade hemma! Känner igen det där, man behöver en dag att ställa in sig på att kunna vara hemma. Totalt kaos när det är ett barn som är sjukt, det kan man ju inte skjuta upp till dagen efter. Enda sättet är nog att alltid ligga en dag före med allt. Men hur lätt är det?

  Har också fått öronsurr, men utan värk. Känner igen ljudbeskrivningen. Hittills ordinerad att tryckutjämna, som man kan göra när man flyger. Hjälper inte. Men det gör i alla fall inte ont, och yrsel låter inget vidare.

   1. Tyvärr inget bättre. 😦 Men jag sitter vid datorn och skriver så det glöder. Så på DET sättet går det ingen nöd på mig! 🙂
    Önskar dig detsamma!
    KRAM

   2. Men vad roligt!
    KÖR HÅRT!!!!!
    Håller alla tummar att det blir som du vill att det ska bli!
    Hör av dig om det är något jag kan hjälpa till med!
    kram och krya på dig

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s