Tunnelseende?

Jag har skrivit en hel del på sistone. Mer än jag gjort någonsin. Jag har skrivit sisådär en 33 000 ord hittills. Det känns riktigt bra. Men nu börjar jag oroa mig lite. Det jag skrev fram till ungefär 30 000 ord hade jag format i min hjärna redan tidigare. Det var egentligen bara att sätta mig ned och skriva ner det. Mer eller mindre.

Nu är jag vilsen. Jag vet att det saknas delar i berättelsen som jag nu kanske mer eller mindre tvingas att skriva dit. Just nu känns det så konstlat. Hittills har skaparkraften varit drivkraften i mitt skrivande. Nu tar liksom tvånget över. Jag skriver på, men det känns bara styltigt och ”baraföratt”.

Vet inte hur man gör detta. Antingen skriver jag klyscha på klyscha, missar all gestaltning, skriver om tråkiga självklara grejer, eller så … jag har ingen aning!

Jag blir inte alls lika ”tagen” av min text nu.

Jag undrar hur det är i andra liknande typer av berättelser. Visst måste det finnas passusar (heter det så?) som inte är så himla spännande eller psykologiska hela tiden? Visst måste en del ”det här är vanligt liv” också skrivas med emellanåt?

En sak ser jag faktiskt fram emot. En av mina karaktärer ska bli omhändertagen av ett kringresande cirkussällskap. Nu utmanas jag igen. Tänk 1970-tal. Cirkusliv. Jag vet inte ett dugg om det! Det är ju det som är det fina i kråksången. Jag får googla och lära mig massor. Som jag gjort med xx och xx och xx … Ja, vadårå, jag kan ju inte avslöja alla detaljer här och nu! 🙂

Det bästa är i alla fall att jag skriver. Om jag så skriver skit just nu så håller jag storyn levande. Och en romantisk träff på en sushirestaurang i stan kan väl inte BARA vara fel? Passar ju bra så här på valentindagen. Jag har rätt kul under tiden i alla fall.

***

Här håller snön på att försvinna. Jag vill bjuda er på två coola bilder jag tog på eftermiddagen. Våren finns där ute.

Status på sjuknivå: Så gott som förändrat. Öronsus, halsont (liite bättre). Dövar det hela med musik i lurar och alla hjärtans-bakelse! ❤ Per

20150214_15115220150214_151210


2 reaktioner på ”Tunnelseende?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s