Facebook is da shit

I går började jag att göra research på riktigt. Inte bara googla grejer som dyker upp i skallen, utan verkligen försöka hitta bra källor. Så jag började på Facebook. 🙂

I gruppen Författare på Facebook lade jag ut frågan om någon visste någon bok eller annat matnyttigt som handlade om ambulerande cirkussällskap, gärna under 70-talet. Visst fick jag svar! En kvinna rådde mig att ta kontakt med Henry Bronett som var medlem i en annan skrivargrupp. Sagt och gjort. Det var bara att söka upp honom på fb och skicka ett pm som det så fint heter. Jag fick svar. Ytterligare ett namn och en ny källa till kunskap dök upp via honom. Så jag fortsatte att pm:a. Så jag hade faktiskt kontakt med Cirkus Scott, kan man säga.

Det som kanske var coolast var att jag fick svar från Toni Rhodin direkt i gruppen Ffpfb. Han erbjöd sig att hjälpa, ty han visste en del om det livet. Så klart! Hans farfars far (tror jag, ska göra lite mer research) grundade cirkus Brazil Jack.

Kontakter tagna med två av Sveriges största cirkusar genom tiderna. Check! 🙂 Jag kompletterade det hela med fyra böcker om cirkus från biblioteket, varav en jag läste mycket i redan under gårdagen.

Här är en av dem:

Bild 2015-02-25 kl. 08.41

Kronan på verket: Jag är välkommen med mina frågor till Toni Rhodin. Och han vill läsa mitt färdiga manus (den delen om cirkuslivet) när det är ”klart”. Tjohoo!

Research is da shit!

Ha en bra dag!


13 reaktioner på ”Facebook is da shit

  1. Tack! Det var verkligen ett inspirerande arbete i går. Så mycket jag lärde mig om cirkusliv! Kanske inte precis de frågorna som jag brottas med i manuset, men jag får verkligen en känsla för själva livet. Det verkar vara ett otroligt slitsamt och speciellt arbete, det kan jag säga så långt. 🙂
   Liiite coolt var det att ha kontakt med riktiga cirkusmänniskor … 😉

 1. Anna, åh, vad spännande!
  Ska bli kul att se vad det blir av det här!!!
  kram
  ( hoppas det är lugnt på andra fronter! )

 2. Visst är gruppen bra! Jag har också ställ ett par frågor och fick jättemånga svar! Superbra och snabbt! Bättre än att googla. Igår använde jag mig av din bok på teaterlektionen!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s