Hemma

Vad knepigt det blev.

Jobbat som en råtta med allt möjligt och så gick det inte längre. Jag är sjukskriven.

Mars kommer bli en månad där jag ska hämta kraft och slippa för höga krav och omöjliga måsten. Jag ska träna på att stressa ner och jag ska vila.

20140728_202507

Så blir det för alltför många inom skolans värld just nu. Jag skyller inte all stress på mitt arbete, men det är en stor del av mitt mående, naturligtvis.

Så vad får jag göra? Är det ok att sitta och skriva tre timmar på mitt manus, göra research, läsa massa böcker och lyssna på Författarpodden? Alltså att jobba med mitt skrivande? När jag samtidigt är sjukskriven från brödfödan? Jag brottas med dessa frågor. Mina vänner säger att jag ska fokusera på det jag mår bra av, det som ger mig energi och glädje. Skrivandet gör ju det, men det sätter samtidigt igång en massa processer i huvudet och jag kan ha svårt att somna på kvällen för att jag tänker på allt som hänt under dagen. Hjärnan är full av allt som hör skrivande och författande till.

Blir det att stressa ned? Att vila?

20140702_211815

Det är så svårt att veta vad som är bäst. Förra veckan tog jag det lugnt med mitt manus eftersom jag hade fullt sjå att försöka anpassa mig till hemmavaron och det var läkarbesök och annat inplanerat som tog min energi.

Om jag lyssnar till mitt hjärta, så vet jag nog.

Mitt skrivande är en så stor del av mitt liv vare sig jag är på mitt vanliga arbete på dagarna eller ej. Jag tror inte att det är meningen att jag ska sluta med allt. Bara portionera det bättre. Den här månaden har jag tid som jag får förfoga över på bästa sätt. Jag ska vila, motionera och skriva. Träffa kloka vänner. Ta kontakter som krävs för att kunna få ordning på kaoset i hjärnan.

20140529_203723

Jag är klok, men lite vilsen just nu. Mitt manus är en källa till stor glädje, så jag tror det vore fel att inte ösa ur den. Vad tror ni?


9 reaktioner på ”Hemma

  1. Så svårt!!! Vad är att vila? Att inte göra något som kräver ansträngning känns så konstigt. Det kan också stressa, men jag förstår vad du menar.
   Ska nog prioritera filmtittande och bokläsande framför egen produktion.
   Tack! 🙂

 1. Det är ju så viktigt att ta hand om sig själv. Att göra det man mår bra av, utan att det i sig blir för mycket. Det är inte så lätt alla gånger, att hitta en balans. Egentligen är det väl så, att hela livet handlar om att finna en balans. Finna det läge vi mår allra bäst i.
  Jag vill bara tipsa dig om att då och då reflektera lite över dina egna tankar. Helt enkelt se över hur du formulerar dina tankar. Även hur du formulerar dig när du pratar. Det vi pratade lite om när vi sågs. Det gör sådan enorm skillnad att lägga om meningarna på detta vis.
  Det kan hända att jag har lite texter som du skulle kunna tänkas få läsa kom jag på nu förresten, om det är något du skulle vara intresserad av. Och kan jag på något vis hjälpa till så vet du vart jag finns!

  KRAM!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s