Bloggtorka, första april eller allt annat som gör mig lycklig

Jag skulle kunna skriva om alla de första april-skämt jag gått på … Jag har ju gått på i princip alla som kommit i min väg. Blåögd och godtrogen som jag är. Den där uppstoppade hästen som ramlade av mitt i en korsning och gjorde så att det blev ett gigantiskt trafikstopp … Flygplansfotografiet över Kumlas alla skolor, vi skulle ge oss ut och vinka så att vi skulle synas ordentligt … Men nej. Det får bli en annan gång. Kanske.

Jag skulle kunna skriva om alla mina drömmar. Men nej. De ligger gömda, ännu lite outforskade och känsliga. De får stanna kvar i det fördolda så länge. Förresten så är väl författardrömmarna inte hemliga. Men de andra …

Jag skulle kunna skriva om min pånyttfödda kärlek till skogen. Om hur träden viskar mitt namn, hur fågelsången smeker mina hörselgångar och hur mossan breder ut sig som en välkomnande filt. Om hur de spirande första blommorna sänder lyckosignaler till hjärnans funktioner så att livet återvänder och tinar upp mig. Om hur lyckan av att se de första nyvakna fjärilarna får hjärtat att ta lyckoskutt och fötterna att stanna upp för att följa de färgglada vingarnas vingliga färd i de värmande solstrålarna. Om hur den fuktiga marken bär mig i tystnaden och får min fantasi att svinga sig ut på upptäcksfärd mellan knotiga rötter och becksvarta vattendrag. Om hur livet myllrar i myrstackarna och småkrypen vaknar och sträcker på sina smala ben, skakar sina vingar och ger sig ut i det nya. Precis som jag.

20150331_163254

Jag skulle också kunna skriva om att förlaget behöver fler titlar av min bok Resan till sommaren. De har en beställning från Bokus på sex titlar. Förlaget vill ha in fler böcker till sitt lager också. Det skulle jag kunna skriva om.

Jag skulle också kunna skriva att livet återvänder så sakteliga. Och att det gäller att fortsätta ta små steg. Skogen, böcker och tid med familjen. Det är läkande och berikande. Det skulle jag kunna skriva mycket om.


11 reaktioner på ”Bloggtorka, första april eller allt annat som gör mig lycklig

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s