En påskhälsning till dig och mig

Påskafton. Våren spritter just nu på gatorna i vårt lilla samhälle. Kulörta fjädrar guppar i vinden och solen lovar en fantastisk dag. Snart kommer påskkärringar och gubbar att ringa på dörren med prickar på näsan och rosiga kinder. Godistuppen står redo, fylld av sötsaker.

easter-feathers-683076_1280

Jag brukar gå till kyrkan och lyssna på texterna om Jesu lidande och uppståndelse. Dessa ord lovar också något fantastiskt för den som tror på det. Ett löfte och en trygghet att vi aldrig mer behöver vara rädda. Livet har besegrat döden. Det finns så mycket tröst att få i påskens budskap.

cross-66700_1280

Påsken är också en tid då jag verkligen känner att våren är här. Våren som lovar grönska och värme, surrande bin och porlande vatten. När solens strålar möter min kind finns inga gränser för hur starka mina känslor kan bli. Jag älskar när vintern måste ge vika för det ljusa och att få se växtkraften i knoppar och späda blommor i dikesrenarna.

En tid av förtröstan. Jag vill tolka denna tid på så sätt. Jag vill bygga in löften om att det blir ljusare och lättare, att livet ska vinna över det tunga. Att själva livet ska knacka på och säga: ”Hej! Du, nu är det dags att våga lite mer. Du behöver inte vara rädd. Du är inte ensam. Nu ska du ut i livet och njuta av det Gud har gett dig. Allt är möjligt.”

cropped-wpid-img_20130628_214554.jpg

Jag vill. Jag kan. Jag vågar. Dessa kloka ord fick jag till mig av en kollega för ett antal år sedan. Så viktiga ord som jag använt så mycket!

Framtiden är ljus. Jag har så mycket roligt att se fram emot. Så mycket som jag vill planera och genomföra. Allt som ska ske runt min nya bok Glashjärtat- vänner eller fiender. Det ska bli fantastiskt roligt. 
Mina nya manusidéer som jag vill ge utrymme. De ploppar upp som svampar. Jag vet inte vad jag ska göra med alla idéer. Jag låter dem komma och är det en idé som vill bli till så får den se till att stanna kvar och mogna.

Jag hoppas du också känner en tid av förtröstan. Hämta kraft i solens strålar, barnens skratt eller tystnaden i vilan. Var generös mot dig själv och ta dina drömmar på allvar.

chicks-573377_1280                                                 GLAD PÅSK PÅ ER ALLA!


4 reaktioner på ”En påskhälsning till dig och mig

 1. Jag vill, jag kan, jag vågar – viktiga ord som vi bör anamma. Förr sjöng jag i kyrkokören och då var det kyrkan som gällde vid högtider, kan sakna det idag faktiskt. Bra att du har idéer på lager. Dom kommer du att få ner på pränt så småningom! Ha det bra!

  1. Sitter just nu och läser igenom kommentarer från en av testläsarna till mitt senaste manus. Så spännande att få höra en läsares reaktioner. Det ger energi!
   Besök en kyrka vetja! I morgon är det säkert fantastiska gudstjänster i var och varannan kyrka.
   Tack för påskhälsningen på mailen och ha det så bra du med!

  1. Tack Bosse, det är lika roligt varje gång du tittar in på din bloggpromenad! 🙂
   Uppståndelsen är magisk. Kom tyvärr inte iväg till kyrkan i år men ska försöka tänka på budskapet i det dagliga. Sköt om dig Bosse! 💖

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s