Vad är det för fel?

20150411_105456

Den här bröllopsbilden mötte mig i tidningen vid frukostbordet i morse. Två personer som firar att de varit gifta i 50 år. Det är något annorlunda med just den här bilden. Den är inte lika tillrättalagd och konventionell som de flesta andra bilder av det här slaget.

Först och främst deras placering i bilden. En bit isär. Ett avstånd som känns för mig som betraktar dem. Sedan brudens ansiktsuttryck. Vad står det för? Råkade fotografen bara välja ett olämpligt tillfälle, är det en slump att brudparet ser ut just så här?

Jag vet inte vad det var, men något triggade min fantasi direkt när jag såg bilden. Den satte igång en kedja av tankar och känslor hos mig. vad sjutton hade hänt precis innan fotot togs? Kanske en dispyt? En totalt utmattad (kanske gravid) brud som bara ville få det där förbaskade kortet taget någon gång, så de kunde skynda vidare till kyrkan? Eller hem till en efterlängtad eftermiddagslur?

Eller vad 17 är det för fel??

Hur som helst verkar detta par har tagit sig igenom detta bra, de har i alla fall varit gifta i 50 år och det kräver sin insats. Dessa tu har precis påbörjat sin resa som gifta makar på den här bilden och vi kan bara gissa hur mycket som hänt dem på livets resa …

Tänk vad mycket en bild i morgontidningen kan köra igång!

Har du varit med om samma sak? Är vi författare mer benägna att göra dessa fantasiresor?


3 reaktioner på ”Vad är det för fel?

  1. Jag tror att det ligger i vår ( vi som skriver) natur att fantisera vidare kring ögonblicksbilder. Jag gör det även till händelser och platser jag ser runt omkring mig. Ett par som springer över gatan, två äldre män som sitter på en parkbänk, ett flygplan som passerar över mitt huvud, igenväxta ödetorp osv. Bilden du hittade är som gjord för att fantisera vidare kring. Kanske får du ihop en novell 🙂

    1. Åh vad jag känner igen det där! Det ligger fragment ur historier precis överallt. Det är faktiskt som om man kan titta in i en annan värld.
      Det där med novell … ingen dum idé … ☺

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s