Det är Världsbokdagen i morgon 23 april världen över!

Vykort

Hade jag varit på plats på jobbet i skolan hade jag sannolikt gjort något speciellt denna dag. Vi brukar ha läsdagar i samband med detta och det är ofta mycket uppskattat. Yngste sonen ser fram emot sin läsdag som de lagt på fredag. Kanske smart att ha den i slutet på veckan ändå. Kudde och lite fika får medtagas – och böcker förstås!

Jag googlade lite om denna dag och fick veta en hel del. Får i ärlighetens namn säga att jag glömmer bort från år till år hur det var med den där världsbokdagen… Tur det finns google!
Hur som helst hamnade jag på UNESCOs sida med info om denna dag. Klicka här så får du också lite mer kunskap kanske! Och klickar du här så kan du ladda ned ett vykort som du kan skicka och påminna någon om Världsbokdagen. (Se infogad bild i inlägget)

Jag kommer fira den med att sotaren kommer. Nej, allvarligt talat, han kommer för att sota skorstenen, inget annat. Mitt firande kommer naturligtvis bestå i att läsa. Jag läser just nu Under vintergatans alla stjärnor av Camilla Davidsson. Och Jojo Mojes Sophies historia.

Hur ska du fira denna dag?


4 reaktioner på ”Det är Världsbokdagen i morgon 23 april världen över!

  1. Jag hade stora planer på att göra något med ungarna på jobbet men sen kom vemodigt nog verkligheten mellan. Morgondagen blir en vanlig jobbdag. Får se om jag och dottern hittar på nåt hemma

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s