Kreativitetens outgrundliga vägar

Plötsligt bara händer det. Som en blixt från en molnfri (närapå just idag) himmel, kom en massa barnrim till mig, taktfast och rimmande, mitt under promenaden. Jag menar HUR? VARFÖR? Är jag helt enkelt understimulerad? Sjukskriven med skrumpen hjärna? Något fel är det i alla fall när jag plötsligt går omkring och diktar barnkammarrim om röda döda maskar. Tur jag hade mobilen med mig så jag kunde spela in verserna. Annars är risken stor att det fallit bort när jag kommer hem.

epilepsy-623346_1280

Känner du igen dig?

Det kanske är så med kreativa människor, att det hela tiden finns där, smyger omkring i hjärnans gömmor och smider planer. Kul bild jag fick nu, något mystiskt väsen, lätt framåtböjd som smyger runt i kitt-färgade omgivningar och gnuggar händer. Ja, du fattar kanske hur det står till med mig?

Understimulerad eller inte, jag tycker att det är coolt med skapande människor. Musik, konst, litteratur, vi människor ÄR sådana tror jag. Av vår natur. Hur var det nu, det är väl det enda som skiljer oss från djuren? Kulturen. Så var det.

Nu ska jag äta Felix potatisbullar. Fantasilöst, jag vet. Men man kan inte vara kreativ hela tiden.

Bild 2015-05-06 kl. 13.16

Kram!


8 reaktioner på ”Kreativitetens outgrundliga vägar

  1. Jag tror, som du skriver, att det finns där. Långt inne i vårt innersta och bar kroppen och hjärnan ser något, eller får en impuls så kommer skrivandet igång. Det är härligt och spännande för man vet aldrig när det kommer!

  2. Fast det är ju då de kommer. Barnkammarrimmen. När man går. Gör de inte det för alla?

    Får väl erkänna att jag inte bara rimmar på mina promenader. Jag letar ställen där man kan gömma lik också. Hur skulle alla barnböcker och deckare komma till om alla var normala?

    1. Haha, aldrig tänkt att just rimmen kommer när man promenerar! Det kanske handlar om att stegen man tar är så taktfasta. Tur vi är lite tokiga och krokiga.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s