Novell – check

Jag hittade senaste numret av tidningen Skriva. Bläddrade i den vid frukosten och såg nästa novelltävlingskategori – Djuret.

Jag ska gå promenader. Doctor´s orders. Det är underbart, så jag klagar inte. Jag tar hunden och mobilkameran och ger mig ut. Varje dag.

Jag har sagt det förr och kommer säker säga det igen – Mitt huvud är fullt av knas. Men jag gillar det. Speciellt om det kickar igång skrivandet.

Dagens promenad utmynnade i en ganska suggestiv novell. Inspirerad av miljöerna runt Kävesta folkhögskola som ligger ett par kilometer härifrån. Jag såg en ensam person öva på en dans. Iklädd kavaj, vit skjorta, svarta byxor och lågskor. Jag var helt säker på att det var en kille. Trots flätorna …

Japp. Allt blev glasklart. När jag kom hem satte mig ned och en halvtimme senare var novellen klar. Shit, vilken häftig upplevelse!

Hur gör du när du skriver noveller?

Novell – check! Nu lunch.

Hej på er!


4 reaktioner på ”Novell – check

  1. Gör ungefär på samma sätt. Eller gör och gör – de kommer liksom till en. Lycka till med novellen om du skickar in den till Skriva!

  2. Kävesta folkhögskola, där har jag undervisat i dans för många år sedan. Kanske en gammal danselev som for runt där… Samma sätt för mig. Jag klippte gräset häromdagen och de tankar som uppkom då kopplade jag ihop med en annan sak, sen blev det en novell!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s