En riktigt bra dag på bloggen

Som bloggare får man aldrig tappa fart. Eller gnistan. Eller?

Jag gör mina tappra försök att hitta nya följare, men ack så svårt det är. Antagligen är min blogg alldeles för ointressant eller intetsägande (det är väl f ö samma sak). Den kanske är både ock. Nu menar jag absolut inte att gnälla. Nejdå.

Men det är lite tufft att jobba på att synas. Snart kommer min andra bok (men jag vet ju inget datum än, jag blir tokig!) och då kommer det att hända grejer som kommer att vara värt uppmärksamhet. Men det är lite svårt att krysta fram intressanta och tankeväckande saker hela tiden. Jag har även startat en Facebook-sida för författarskapet. Där vore det ju också kul att få folk som gillar. Svårt som fanken.

Bloggandet är tar ganska mycket tid. Jag kanske ska pausa lite här och försöka lägga min tid på att skriva andra saker. Jag kanske helt sonika gör det. Kommer igång och skriver lite på min bästsäljare! Vad tycks om det?

Facebooksidan kanske är den som ska ”nå ut”. Bloggen kan jag ha som en ”nu är jag sugen på att skriva något, vad som helst som handlar om skrivande”. Skrivkramp, tokiga idéer eller annat som jag vill skriva om men som inte hör hemma i det forumet.

Gah!

Här kommer ett bildbevis på att bloggen haft bra dagar. Den här dagen är min absoluta toppdag! (Tack FfpFb)

2015-04-29-22-32-46

Den näst bästa dagen var då Martina Haag hade varit vinterpratare i radion och hon skulle skilja sig, ni vet efter allt som hände runt det där med Historieätarna. Då fick min blogg en peak på över hundra besökare. På en dag. Det är mycket. Jag hade hennes namn i ett par inlägg och folk hade väl helt sonika googlat henne.

Aha! Det är så man ska göra! Eureka! Man ska spåra upp medieaktuella personer och se till att skriva om dem på sin blogg. Men … Min blogg handlar ju om mitt liv, mina drömmar och mitt skapande. Då kanske inte Måns Zelmerlöv och Gunilla Persson passar in.

Nej, det här liknar inget inlägg jag gjort tidigare. Ängsligt och gnälligt.

Vad använder du din blogg till? Hur får du folk att följa dig och din resa?


12 reaktioner på ”En riktigt bra dag på bloggen

 1. Jag vet inte. Min blogg är nog mest för mig själv. Sen delar jag den på twitter med olika taggar. Lycka till med att hitta nya läsare

  1. Twitter … Känns som det enda jag inte har. Det tar mycket tid att hålla sig uppdaterad överallt. Samtidigt som det är kul. Nja, det blir nog att fortsätta kämpa på. Jag gör det för mig egen skull i första hand.
   Kram och ha en bra dag!

 2. Det är inte lätt, bäst är kanske att prova olika typer av inlägg och framför allt att dela. Men inte hela tiden förstås. En bra sak med bloggen kan vara att man ändå skriver. Det behöver ju inte vara så långt.

  Lycka till!

  1. Vi på bloggarna kan ju alltid följa varandra! 🙂
   Jag behåller bloggen också, den är ett tidsdokument/dagbok som säkert är rolig att läsa om tjugo år.
   Kram i blåsten!

 3. ha ha nu fick du allt till det med lite intressanta namn igen. Om du dessutom länkar till deras sidor får du ännu bättre resultat 😉

  Det där med marknadsföring är inte alltid så lätt. Men jag kan avslöja lite lätt, en hint kanske, om mina tankar med att skriva en bok om detta. Kanske skulle jag kunna hjälpa dig med lite tips. Mejla mig på me@annahellqvist.com så kanske vi kan ta ett onlinemöte och snacka lite.

  Själv har jag min blogg för att marknadsföra mig själv i syfte att så småningom börja övergå till att jobba mer åt mig själv. Och så för att dela med mig av tips och kunskaper i ämnet skrivande förstås. Jag önskar att jag hade mer tid att lägga på den dock men jag har en början och just nu har jag väl ungefär 130 personer som prenumererar på uppdateringar samt omkring 50 – 100 läsare om dagen.

 4. Under drygt två år publicerade jag ett foto varje dag från Göteborg (http://gbg365.thesupercargo.com) I början hade jag aldrig många besökare, men siffror gick upp med tiden, delvis för att jag kom varje dag med något, delvis för att jag försökt länka till lokala grupper, evenemang etc, och delvis för att jag försökt använder vitsiga titlar. (Åtminstone tyckte jag dem var vitsiga!) Till sist hade jag vad jag tyckte var ganska bra siffror, men dem kom inte högt upp.

 5. Jag tänker att jag har min blogg av flera anledningar, både för min egen skull, för att det är trevligt att ha någonstans att skriva och helt enkelt för att synas någonstans. Nån här och där kanske hittar till min blogg via google, eller på nåt annat sätt, och ser nån bok som ser intressant ut. Flest besökare får jag om jag delar inlägget på Facebook, men det vill jag inte göra för ofta. Jag ser också att jag får rätt många fler besökarna dagarna efter att jag varit med i radio eller någon tidning.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s