Fint omslag med baksidestext – högtidsstunder i författarlivet

Tada!

helaomslaget

Det börjar att närma sig. Lyckovågor. Vånda. Längtan. Rus. Otålighet.

Det sistnämnda är min problematik. Att vänta på saker. Tyvärr kan inte förlaget säga ett datum när boken är hemkommen från tryckeriet. Jag kan alltså inte planera releasefesten fullt ut. Trots att jag fått grönt ljus från biblioteket och lokalen redan är bokad. Hm. Me like – not.

Bra saker händer hela tiden. Jag har t ex fått fantastiska omdömen från två lärare som använder Resan till sommaren i sina skolklasser, den ena som högläsningsbok och den andra som läsebok i klassuppsättning. Wow, att min lilla fina gröna bok fortfarande hittar sina nya läsare! Det ger mig rysningar över hela kroppen, det är säkert, jag fick verkligen gåshud när jag läste hennes inlägg på min författarsida:

Hej, Anna
Vi fick ett fantastiskt bidrag till inköp av litteratur i helklass för våra elever i åk 4-6, och vårt val föll på det spännande äventyret i din underbara bok ”Resan till sommaren”.

Eleverna har fått läsa kapitel 1-4, och förärades varsitt bokmärke med intressanta frågor, och nu är vi redo för djupdykning av svenska uttryck i nästföljande kapitel 😊👍
Tack för ditt skrivande till barnen!

Jag fick iväg mitt bidrag till novelltävlingen i tidningen Skriva idag också. Jag hade för många tecken så jag var tvungen att korta ner och strama till. Bra övning faktiskt. Jag är riktigt nöjd med novellen, den ger mig lagom mycket rysningar och jag tycker att jag har lyckats med symboliken. Om jag inte vinner, hrm, så ska jag publicera den på bloggen.

Mer bra saker … Lilla vännen har fyllt 12 år. Det var trevligt och firades med kakbuffé i helgen. Andra fester är i planeringsstadiet och gästlistan börjar fyllas på. Inte releasen då, men … Kanske är bra om den skjuts på framtiden. Jag hinner med att planera den ännu bättre, kanske jag har hunnit att fixa flyers och bokmärken och sådant som jag kanske inte kommer hinna annars. Det gäller att se positivt på saker och ting. En klyscha jag vet. Men sann i alla fall.
Jag har hälsat på i skolan två gånger och det är jätteroligt att träffa kollegorna igen. Det känns skönt att energin räcker till mer och mer.

Som avslutning på ett ganska långt inlägg vill jag påminna mig själv och alla er därute om följande livsvisdom:

För några år sedan skulle Dalai Lama hålla en föreläsning på Madison Square Garden i New York. Femtusen människor hade kommit för att lyssna på honom, de satt ner och väntade men hans plan hade ännu inte landat. Säkerhetsvakterna som skulle möta upp honom och ta honom från gaten till arenan satt och väntade. Så landar äntligen planet och Dalai Lama kommer långsamt gående genom gaten, för att vid första bästa bänk sätta sig ner. Han sätter sig ner, blundar och håller sina handflator mot varandra. Säkerhetsvakterna känner sig ännu mer stressade än de redan var, de vet att massor av människor sitter och väntar. Till slut tar en av dem mod till sig och säger: 

– Ursäkta mig, herr Dalai Lama, men vi har lite bråttom.

Dalai lama tittar upp på säkerhetsvakten och svarar lugnt och självklart: 

– Jag har landat, men min själ har inte landat ännu, jag måste vänta på den. Sedan fortsatte han att blunda. (lånat från Meditationsguiden på Facebook)


4 reaktioner på ”Fint omslag med baksidestext – högtidsstunder i författarlivet

 1. Anna- vad spännande och roligt!
  Väldigt fint omslag!!!!

  Du vet att jag håller alla tummar ( och tår! ) och var jag finns om det finns något jag kan göra!
  kram

  1. Tack Anna! Det är värt massor att veta det. ❤
   Jag skulle nästan vilja komma på något bara för att prata lite med dig … 🙂
   Ha en fin måndagkväll och tack för att du fortfarande har mig under dina vingar. Stor kram till Dig!

 2. Haha, ja att ha med sig själen är viktigt. Va kul med den positiva feedbacken! Var kommer du att ha release någonstans, jag bor ju inte allt för långt ifrån, passar datumet kanske jag kan komma!!

  1. Jätteskoj Pia! Jag har planerat att ha den i Kumla på biblioteket. Datum var tänkt 13 juni men just nu vet jag inget. Du är så välkommen! Det skulle vara hur kul som helst! ☺

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s