Måndag – fixardag – skönkänsla-dag

Dagen började med återvinningsbesök. Nej, det handlade inte om jag besökte någon som jag besökt förut. Kartonger och annat skräp kastades i rätt behållare vid soptippens återvinningsstation helt enkelt. En skön känsla infinner sig alltid efteråt, som om jag uträttat något alldeles förträffligt bra. Vilket jag iofs gör med att återvinna det mesta av hushållets sopor. Dock har komposteringen gått i graven.

Sedan en viktig promenad. Men hund och skog som enda sällskap. Skönt. Också något som lämnar kvar en skön känsla.

Sedan skrev jag 1500 ord på mitt nya barnboksmanus, den om tvillingarna jag skrivit om förut. Ingen tvillingdeckare dock. Det finns tillräckligt av dem på marknaden. Det har jag också skrivit om förut. Det kändes väldigt bra efter att jag skrivit såpass mycket., den känslan är också obeskrivligt skön. Två kapitel idag – heja!

Sedan blev det tvättning av både kläder och fönster. Och det, kära vänner, lämnar efter sig både rena rutor och ett rent samvete. Nej, vad har det med saken att göra? Det är klart att jag gått och sneglat på de där fönstren ett par månader, det har jag.

Nu är det dags att styra kosan mot en butik som har tre siffror i sitt namn. Kan du klura ut vad det är för en affär? Den har en hel del på lager om jag säger så. Det är verkligen dags för inhandling av kläder till yngsta sonen (läs byxor, jag fattar inte hur mycket 12-åringen har växt på sistone).

Sedan tror jag bestämt att känslan för dagen kommer att ge mig rätt att sitta i soffan och mysa i kväll. Efter promenaden med hunden förstås.


4 reaktioner på ”Måndag – fixardag – skönkänsla-dag

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s