Annas lilla sommarskrivskola

Åh, vad jag har haft nytta av bloggar under min aspirerande tid som författare! Jag har läst massor och blir ofta inspirerad och peppad av det jag läser. Det finns så många kloka och duktiga skribenter där ute. (Ja, sträck på dig, du vet att det är dig jag menar!)

Några av er vet att jag har en coach som heter Anna Hellqvist som är duktig på sociala medier. Hon har jobbat med mig i några veckor och gett mig läxor och uppdrag, saker som har gjort mig mer bevandrad i de sociala medierna. Marknadsföring är vårt ledord. Att jag samtidigt får lära mig en massa nya saker ser jag som en bonus. Jag är ju *nyfikenienstrut*!

En sak vi har pratat en del om är hur man kan göra sin blogg mer intressant. Jag tycker att det är svårt att nå nya läsare/följare här. De flesta har jag haft nästan sedan starten och det växer inte direkt i antal följare. Det är mycket lättare att hitta nya vänner på instagram och twitter. Vägen är kortare där – att trycka på gilla eller följa går snabbt. Det är trögare på bloggen. I alla fall på min blogg.

Så vad gör vi åt det då?

Nu i sommar ska jag ha en liten skrivskola på bloggen! Det ska handla om skrivprocessen och kommer att läggas ut varje tisdag med start nästa vecka, den 23 juni. Inläggen är ganska korta så att man orkar läsa. 🙂 Detta är ett led i att bli mer attraktiv (då menar jag inte rent utseendemässigt) så att folk hittar min blogg, gärna de som är intresserade av hur det kan gå till att skriva en bok.

Jag måste tillägga att det finns fler som tänker som vi. Frida Skybäck, författarpoddens ena ankare, ska precis starta en sommarskrivskola i tidningen Norra Skåne på onsdagar. Jag fick veta det i går på twitter (detta fantastiska forum). Så Frida och jag ska ha sommarskrivskolor. Vad kul!

Sprid gärna detta glada budskap. Och glöm inte att klicka in på min blogg nästa tisdag.

Del 1 i Skrivprocessen kommer att handla om hur en manusidé kan födas. Sa jag vilken dag det var? Jag startar min sommarskrivskola tisdagen den 23 juni.

20140213_113150

Välkommen tillbaka! 🙂


2 reaktioner på ”Annas lilla sommarskrivskola

  1. Visst är det tufft med marknadsföring, man vet inte vilka saker som är bäst eller som ger mest. Jag har börjat med instagram hoppas det går bra och kan locka fler till bloggen! Ha en bra midsommar!

    1. Nej det är bara att prova dig fram. Jag gillar twitter just nu. Får se om det ger något. Det viktigaste är att synas då mycket som möjligt! Lycka till med din blogg!
      Trevlig sommar Pia! Hoppas vi ses på releasen i augusti! Kram 🌹🌞👍

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s