Skillnad

Jag är ingen debutant längre. Vad är jag då? Aspirerande författare? Författar-wannabe? Ingetdera?

Det finns för- och nackdelar med att ha gett ut böcker.
På plussidan:
* Jag är utgiven på förlag. Två gånger. Många kommer inte så långt. Jag har lärt mig massor om skrivande och fått vara med om hur det går till att ge ut en bok. Jag har skrivit massor av varierande texter och har med det sagt brinnande författardrömmar. Jag har inga svårigheter att gå in och sälja in mig på boklådorna, jag ursäktar mig inte längre, utan känner mitt värde och vågar visar det. Jag har fått självförtroende och vet att jag klarar en hel massa. Sist men inte minst alla de kontakter jag fått via bloggar och andra sociala medier som gett mig inspiration och kunskap. Massor av plus.

På minussidan:
* Jag är lite vilsen nu. Vem ska jag identifiera mig med? Som debutant letade jag bloggar för att läsa hur det går till, vad man gör, hur man gör och när man gör det. Jag dyrkade författarna på Debutantbloggen. Jag hade ju så mycket att lära! Allt var så häftigt. Att jag faktiskt fick bokkontrakt var så ofantligt speciellt, att allt annat bleknade i jämförelse. Det största som hänt, förutom barn och bröllop, typ. Allt var nytt och jag var som ett nyfött barn, redo att fyllas med denna fantastiskt förunderliga värld som bokbranschen utgör.
Nu ”kan” jag det mesta. Då menar jag inte att jag inte har MASSOR att lära, herregud. Men det är inte nytt längre. Rosaskimret har lagt sig lite. Jag är mer rationell i mitt tänk nu. Mina böcker har inte sålt i stora upplagor. Jag kommer inte bli en känd författare. Än.

Så jag slutar där jag började. Vem är jag? Jag måste hitta min nya identitet. Vilka är dina förebilder?


7 reaktioner på ”Skillnad

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s