Förra veckan hade ingen onsdag

Jättekonstigt, men så var det.

Just nu sitter jag så jag ser ut över vår baksida. En era har gått i graven. Vi har sålt vår studsmatta. Barnen är för stora och har tappat hopp-lusten. Snart har vi mopeder eller andra fordon som trängs på uppfarten. Tiden går fort …

Apropå tid, jag ser gula löv som singlar ned från träden. De hamnar på en nyklippt, cirkelformad plätt på gräsmattan. Där har det stått en studsmatta.

Mycket handlar om tid i mitt liv.

Jag går in i en ny fas nu. Jag ska börja arbetsträna i september. För er som inte vet (eller glömt) så har jag varit sjukskriven med utmattningssymtom sedan februari. Det har varit en utvecklande tid, då jag tvingats att lära mig nya saker om mig själv. Jag har tvingat mig att gå sakta på mina promenader, tränat mig på att stanna upp och titta och lyssna på det som finns omkring mig. Min man sa under en cykeltur häromdagen, att även han börjat att se saker omkring sig som han tidigare inte tänkt på så noga. Det finns fler positiva aspekter av allt elände jag gått igenom. Det är värt att uppmärksamma. Jag har dessutom fått en närmare kontakt med mitt skrivande och det kan bara vara positivt.

Tid kan göra saker med en människa. Hemska upplevelser bleknar, de skarpa konturerna försvinner sakta. Förhoppningar tänds, längtan efter ett annat liv kan födas. Önskningar kan gå i uppfyllelse.

Jag önskar att den här tiden kommer att visa sig vara avgörande för de val jag gör i framtiden. Jag behöver det. Jag vet att det är svårt. Men det är inte omöjligt. Ingenting är omöjligt.


6 reaktioner på ”Förra veckan hade ingen onsdag

  1. Förändringens vindar 🙂 Det finns inget som är så svårt som förändring, för dig själv och för andra. Det handlar om rädsla för att det inte ska vara som det alltid har varit. Samtidigt så vill vi ha förändring och så även de runt omkring. Och det är omöjligt att inte påverka eller påverkas. Men tänk vad tråkigt vi skulle ha om allt var statiskt och aldrig ändrade sig, vi skulle bli så himla uttråkade. Jag beundrar varje människa som vågar ge sig in i nytt, det ger också mig kraft och förhoppningar om något annat. Du blir en förebild – så sträck på dig 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s