I mitt huvud – tv-serier, böcker och skrivande. Eller brist på skrivande rättare sagt.

Jag är så förkyld. Det är synd om mig. Vill bara göra klart det redan från början. Det är inte bara sjuka karlar som har rätten att gnälla.

Jag har tittat otroligt mycket på tv under senaste tiden. Det brukar bli så när jag inte har ork att göra något annat. Jag har inte ens haft lust att blogga. Tv:n är en skön avkoppling. Jag har tittat på alla avsnitt av den engelska tv-serien Broadchurch. Fantastiskt spännande och välgjord, om du frågar mig. Passade på att aktivera en gratismånad på tv4 Play! 🙂 Jag har gråtit och funderat på hur det egentligen hänger ihop. Jag blir så imponerad av åklagaren och försvarsadvokaten. Wow, vilka kvinns! Jag älskar dem allihop och kommer säkert att få en depressiv känsla när jag sett sista avsnittet, typ post-Broadchurch-känsla.

Broadchurch engelsk kriminalserie barnamord rättegång oskyldigt anklagad död

Jag har läst lite också. Jag läste precis ut Elin Olofssons roman Till flickorna i sjön. En mycket annorlunda skriven bok. Elin vågar utmana många skrivregler och hittar sitt eget språk. Imponerande och modigt. Jag var inte helt förtjust i bokeannorlunda språk Elin Olofsson Till flickorna i sjön våldtäkt hemvändaren, men fascinerades av hennes stil.

Just nu håller jag på att läsa Emma Asklings bok Det övergivna huset. Jag gillar att växla mellan olika genrer och det är bra att läsa barn- och ungdomsböcker när man själv skriver för barn. Boken handlar om flyktingpojken Amir från Irak och den svenska flickan Lo, och det gjorde att jag hajade till. Känner igen temat från mina böcker om Rami och Freja faktiskt, även om likheterna kanske slutar dbarnbok Emma Askling flyktingpojke övernaturligt ensamstående mamma mystiskt husär. Roligt oavsett. 🙂 Jag har läst halva hittills och gillar det jag läser.

Det här är varken en bokrecensionsblogg eller en tvtipsarblogg, utan en skrivarblogg. Men, jag har inte skrivit något på sistone. Lust, ork, och allt däremellan har sinat totalt. Jag redigerade mitt nya barnboksmanus vid ett tillfälle, men har inte kommit vidare alls efter det. Just nu är det verkligen stiltje. Det är väl inga fel egentligen, men jag stressar upp mig över att jag ”inte får någonting gjort”. Jag mäter tydligen det mesta i hur mycket jag har fått skrivet tydligen. Det är ju inte klokt! Jag har gjort massor av andra saker. Tittat på tv! Läst böcker! Arbetstränat! Blivit sjuk! Men lite sanning ligger det i att jag inte tycker att jag har gjort något vettigt om jag inte skrivit något också. Det kanske är den skrivande människans förbannelse.

Nu vill jag peppa mig själv och alla andra där ute. Om du (läs även jag) inte får något skrivet på ett tag, så är det inte ett nederlag. Du (jag) kanske faktiskt behöver vila från producerandet och i stället samla på nya intryck och låta saker gro utan en massa outtalad press. Jag önskar att jag kunde ha den inställningen lite oftare. Men det bor en prestationsprinsessa i mig. Om det var någon som undrade.


4 reaktioner på ”I mitt huvud – tv-serier, böcker och skrivande. Eller brist på skrivande rättare sagt.

 1. Anna- krya på dig!
  Och jag håller helt med dig om att Broadchuch är helt fantastisk- såg förra säsongen också- som var lika bra!
  Låt lusten till att skriva komma när den kommer!
  Du vet ju att den finns där!
  stor kram

  1. Tack Anna! Ibland behöver jag ruska om mig själv bara och påminna mig om att inte himlen kommer att falla ned på mig om jag inte skriver. Jag mår också så bra när jag skriver! Jag längtar efter den känslan och avundas alla andra. Men jag måste lära mig att gilla läget.
   Hoppas du har det bra och mår bra.
   Kram till dig! ❤

 2. Ge det lite tid Anna, sen är du på G med skrivandet igen. Det kan gå långa perioder där man inte har varken tid, ambition eller några idéer. Sen helt plötsligt så kommer allt på en gång. Krya på dig!! Kram

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s