Bloggonsdag, förberedelser inför bokmässan och manusskrivning. Jippy!

Om jag kollar igenom mina senaste inlägg här på bloggen, så kan jag se vilken berg- och dalbana jag verkar vara inne i just nu. Glada hejarop och klagolåt i en ända blandning. Det är väl så livet är i allmänhet och i mitt liv nu i synnerhet. Jag har dagar då jag känner stor framtidstro, allt kommer att gå toppen, alla mina manus kommer att bli antagna, jag kommer att få sökta stipendier, jag kommer att återgå till arbetet utan några större problem, osv.

Motsatsen gör sig lika ofta påmind. Jag söker efter mellanläget där jag tar det mesta med lugn och ro, utan att drömma mig bort för mycket eller att kuta ner i kolkällaren och låsa dörren. Är det bara jag?

Nu väljer jag den positiva sidan. Häpp! (Är det verkligen bara att välja? Nja …)

marknadsföring bokmässan barnböcker Anna Helgesson

marknadsföring barnbok
Snygg designväska till bokmässan 2015. 🙂

Jag förbereder som bäst inför lördagens resa till Göteborg och bokmässan. Tågbiljetterna är utskrivna och jag har verkligen försökt att bestämma mig för vilka kläder jag ska ha. Gick sådär …  Jag ser fram emot att få träffa alla sköna människor jag lärt känna på författarbloggarna. Det ska bli fantastiskt! Hoppas jag kommer att känna igen er bara. 😉 Jag har dessutom bestämt att jag ska ta kort på så många som möjligt. Gärna groupies (heter det så om man är två på bilden?) där jag får stoltsera bredvid alla ”kändisar”.

I förrgår fick jag inspiration (ja, ibland måste den finnas också) och öppnade mitt nästa barnboksprojekt. Jag strök bort tre kapitel och ändrade perspektiv och la till och drog i från. Så där som man gör när man redigerar hårt. Det kändes bra. Jag är nöjd att jag gjort något aktivt med det. Äntligen. Igår var inte orken på topp, så min timme framför datorn var inte den mest produktiva stunden jag har erfarit, men jag är i alla fall igång. Det är gott nog för mig.

Hur många av oss är egentligen i samma sits? Vi sliter med våra manus, bygger luftslott inuti våra huvuden, drömmer om utgivning och möjligheter att förverkliga våra drömmar. För det är ju det det är. Drömmar. Utan drömmar vore vi ingenting. Som en vän skrev till mig: Håll i, håll ut, håll om din dröm. Så sant! Det budskapet skickar jag med dig där du befinner dig just nu. ❤


8 reaktioner på ”Bloggonsdag, förberedelser inför bokmässan och manusskrivning. Jippy!

  1. Right on! Som man brukar säga – mitt i prick på allt det där. Jag gick förbi en kollegas rum och såg en så bra lapp hon hade där som jag snabbt tog med mig till kopiatorn. Det stod så här: Mål utan handling = Drömmar, Handling utan mål = Tidsfördriv, Mål med handling = FÖRÄNDRAR VÄRLDEN

  2. Det både är jätteroligt och jätte ansträngande att delta i Bok Mässan. Det är synd att jag inte kan vara med i år, men jag hoppas du och alla har en riktig fin tid. Lycka till!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s