Barnboksmanus – check, välkommen skrivlust!

Åh, vad jag har längtat! Jag har tänkt på skrivande, drömt om skrivande både dag och natt (känns det som) och andats litteratur, särskilt nu med bokmässan i backspegeln. Men min egen produktion har varit helt avstannad i flera veckor, närapå månader. Det är tungt när det händer.

Men – plötsligt händer det, som reklamen lovar. I mitt fall stämde det. Jag har ingen förklaring vad det var som plötsligt fick mig att öppna dokumentet och faktiskt köra igång med omskrivningen och redigeringen. Det jag vet är att LUSTEN vaknade. Jag hade haft en lång tid av längtan att få känna inspiration och lust till att skriva. Mina manus fanns ju där, redo att bli manglade och strukna. Det var bara att det var inte tid för skrivande. Var sak har sin tid, som Psaltaren säger. Det är så sant. Jag har läst massor och tittat en hel del på tv. Jag har behövt det, tror jag.

Nu är mitt manus om tvillingarna Saga och Simon omskrivet och jag känner att jag är på väg i rätt riktning. Ewa Broberg har åter fått texten för en andra genomläsning och förhoppningsvis får det godkänt. Eller så får jag nya infallsvinklar till förbättring. Jag väntar med spänning på hennes omdöme. Första lektörsläsningen gav mig många bra tips som jag har tagit till mig med hull och hår. Jag har dödat älsklingar och skrivit till där det var luckor. Felaktiga perspektivbyten och annat smått och gott är fixat nu. Ewa ska starta upp lektörstjänster här i höst och har precis starta en blogg också. Den hittar du på http://www.lagomlycklig.nu.

Jag går ju också i väntans tider angående en serie lättlästa barnboksmanus som ett förlag just nu sitter på. Ett andra redaktionsmöte skulle ske i september och jag skulle få besked innan september var slut. Så nålarna känns, ska jag säga. Jag hoppas så på den serien. Det skulle vara så roligt med ett nytt bokkontrakt …

Bara för att nämna det så ska jag sätta tänderna på nytt i mitt vuxenmanus som är en psykologisk spänningsroman. Barnadöd, oväntad vänskap och kärlek förstås, som sträcker sig över hundra år och utspelar sig under tre decennier. Visst låter det coolt? I love it!

djävul ondskabarn spädbarn


9 reaktioner på ”Barnboksmanus – check, välkommen skrivlust!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s