På bloggen kan jag skriva vad jag vill

kyrka inspiration besök stickkafé barnböcker Anna Helgesson

Samtidigt pratar jag ju med er, mina läsare. Det är fint.
Just nu har jag en period av trötthet. Jag vet att det går upp och ned. Samtidigt är det en indikation på att jag ska fortsätta i det här tempot och inte köra på med mer på agendan. Som sjukskriven med utmattningssymtom så är det bara att gilla läget. Men det är inte så lätt ibland. Samtidigt har jag en släng av en mild förkylning och det gör ju inte saken bättre direkt.

Lite roliga saker är på gång i alla fall. I morgon kväll är jag inbjuden till ett stickcafé i Sockenstugan, svenska kyrkan, här i Sköllersta. Jag ska prata om mina böcker och självklart hoppas jag på att få sälja några stycken. En och annan mormor eller farmor lär väl vara där. 🙂 Det känns fint att få närvara.

På torsdag (troligtvis) kommer jag att åka ända till Nora. Min svägerska Elisabet är involverad i svenska kyrkans arbete med invandrarkvinnor på olika sätt. De går till badhuset och tränar simning, de lagar mat och cyklar och allt möjligt tillsammans. Nu på torsdag ska de ha en litteraturträff. Alla skulle ta med sig böcker från sina favoritförfattare. Så spännande att se vilka böcker de tar med sig! Min svägerska, söta människa, tyckte att det var roligare att ta med sig mig än att ”bara” ta med sig mina böcker. Så jag är inbjuden som författare! Det känns extra roligt, eftersom min bok Resan till sommaren faktiskt är ett försök att nå ut till familjer med invandrarbakgrund. Och det har inte varit lätt. Det här känns som ett fint tillfälle.

Annars håller jag på att skriva en helt annan sorts text. Den handlar om min sjukskrivning och om utmattningen. Om det blir en produkt för mig själv och datorn eller om det kommer att bli något för andra att ta del av, det får vi se. Men skrivflödet finns där och jag känner att det är viktigt att det kommer på pränt.

Hoppas du får en fin vecka!


4 reaktioner på ”På bloggen kan jag skriva vad jag vill

  1. Bra med roliga saker på gång. Min kloka bror sa att även roliga saker kan det bli för mycket av när man är utmattad så lagom är alltid bäst. Det du ska på låter inspirerande och kan säker ge dig lite extra energikick. Hoppas du får lite böcker sålda.
    Jag har ingen flow eller skrivork just nu men hoppas att den kommer snart. Skulle behöva skriva av mig lite tror jag. Nu tar vi hand om oss Anna!

    1. Det gör vi! Och jag är fullt medveten om att två saker samma vecka kan vara en för mycket. Allt beror på om jag får vila med kvalitet och kvantitet. Sköt om dig bästa Anna! Kram

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s