Ny recension av Glashjärtat – vänner eller fiender? Jag är glad och ledsen, på samma gång. Jag sörjer med människorna i Trollhättan.

20150424_081019

Jag har tjatat lite om hur viktigt det är att få recensioner på sin bok. Och det är faktiskt viktigt! Många gånger blir de avgörande för bokens möjligheter att ta plats i vimlet. Utbudet är enormt som vi alla vet. Att nischa in sig och visa upp sig är nog ett bra sätt att lyckas.

Mina böcker är relationsböcker för barn. Särskilt Glashjärtat. I den boken får vi möta rädslor på många plan. Rädslan över vad som kommer hända i familjen när det inte står rätt till. Rädslan över att ha avslöjat en hemlighet. Rädslan över att kanske förlora en bästa vän. När jag tänker efter så handlar det om många olika slags rädslor. Jag bestämde mig för att boken skulle sluta lyckligt, och vissa saker får kanske enkla lösningar. Men jag tror att det är viktigt att förmedla ett hopp till barnen, särskilt när det handlar om svåra ämnen.

Jag kan inte låta bli att göra jämförelser till det oerhörda i Trollhättan. Många psykologer och andra ”förståsigpåare” talar om för oss hur vi ska bemöta barnens rädsla efter det som skett. Kan detta hända i min skola? Behöver vi vara rädda att detta ska hända mig och mina klasskamrater? Hur ska vi skydda oss mot denna ondska? Frågorna är fler än vi kan förstå.
Men vi behöver faktiskt bara finnas där. Visa våra barn att vi bryr oss om dem och deras tankar, att vi älskar dem förbehållslöst och alltid gör vårt bästa för att de ska vara trygga. Det ska vi göra och det kan vi göra. Något annat går inte att göra.

Mitt ❤ blöder för alla inblandade i tragedin. Mitt ❤ blöder för alla stackars människor som inte får känna sig trygga i vårt land.

Min bok är bara fiktion, men den kan få barnen att undra över hemska saker. Gör som Ewa Broberg uppmanar oss i sin recension av boken:
Många viktiga frågor kommer upp i den här boken, och jag tror att det är en bra bok att läsa tillsammans med sitt barn. Den är spännande och faktiskt ibland lite läskig. Läs den! /Ewa

Vill du läsa hela recensionen så klicka här.

Jag fick också ett roligt telefonsamtal i morse. En man från en skola i Örebro ringde och ville beställa ett gäng Glashjärtat. Kampanjen att maila till skolor med rabatterbjudande verkar ha gått hem. 🙂 Nu hoppas jag att fler nappar. Bra rabatt kan locka köpare. Tips!


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s