Många flyktingar från Afghanistan når Sverige. Jag vill sprida min bok Resan till sommaren. Jag vill bidra med det jag kan.

Jag har läst på sociala medier om flyktingkrisen idag. Jag har läst om goda exempel på hur svenskar har öppnat sina hjärtan och verkligen försökt välkomna och integrera flyktingar här hos oss. Det värmer i hjärtat och det tänds ett hopp om att människor faktiskt är goda i grunden. Det kan annars kännas väldigt annorlunda när man läser på sociala medier. Det är hetsigt och känslofyllt. Vissa saker kan jag hålla med om. Och andra INTE.

Anna Helgesson barnboksförfattare Afghanistan flyktingbarn

Jag skrev min första bok Resan till sommaren för snart tre år sedan. Jag hade en pojke i min klass som var från Afghanistan. Jag blev väldigt påverkad av hans historia och personlighet. Den pojken kommer för alltid att ha en särskild plats i mitt hjärta. Jag har haft många elever som har haft rötter i andra länder. Många möten med tolk och oroliga föräldrar och många ordlösa möten som bestått i kramar och vänliga ögon och handslag. Välvilja, tacksamhet, kärlek, hopp.

Min bok är så viktig för mig. Den rymmer allt hopp jag känner, min önskan om att vi ska vara lika värda och hitta ett meningsfullt liv, var vi än befinner oss.

Jag skrev boken till alla barn som kommer hit. Jag skrev den med ett hopp om att den skulle hitta in till flyktingfamiljer. På torsdag kommer jag att ta ett litet steg närmare min dröm. Då kommer jag att besöka Möt världen – kafé i Nora. Jag ska berätta om mina böcker för kvinnor från olika länder. Det ser jag verkligen fram emot. Tack Elisabet för möjligheten.


2 reaktioner på ”Många flyktingar från Afghanistan når Sverige. Jag vill sprida min bok Resan till sommaren. Jag vill bidra med det jag kan.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s