Nytt bokkontrakt på gång! Hurra och skål!

Ni kanske kommer ihåg mitt barnboksmanus som handlade om tvillingarna Saga och Simon? Jag hade det på testläsning i våras och fick massor av fina kommentarer om texten. Sedan har jag haft den på lektörsuppdrag hos Ewa Broberg då jag fick stryka bort en person som inte tillförde något, samt skriva till ett par kapitel som fyllde ut på rätt ställen. Jag hittade också en finfin illustratör på bokmässan, Anna Södergård som illustrerat böckerna om Lillan och Loke på Idus förlag. Med hennes provillustration hittade jag rätt. Henne ska jag ha! 🙂

Sju förlag har fått äran att läsa mitt manus. Två har refuserat, fyra har ännu inte hunnit svara och ett förlag har tackat ja. Halleluja, vad kul! Det kommer antagligen bli Idus förlag även denna gång. Stora skillnaden är att jag inte behöver lägga ut en krona för att medverka till bokens tryck eller något öht. Förlaget står för fiolerna. Det var ett mål jag hade med detta manus. Hurra!

Så under 2016 kommer boken Sagas och Simons hunddrömmar ut på Idus förlag. Om det inte blir något av då? Förlag kan ändra sig, även författare och illustratörer, har jag hört. Än sen? Det enda jag har gjort i så fall är att ha glatt mig i förskott. Det kan la inte va fel?

Så härmed är det officiellt: Jag kommer baske mig fortsätta att drömma om en författarkarriär värd namnet. Det här är bara början. 😀

SKÅL!

fira nytt bokkontrakt anna helgesson barnboksförfattare


16 reaktioner på ”Nytt bokkontrakt på gång! Hurra och skål!

 1. Underbart! På författarkliniken lärde jag mig att man ska fira varje framgång så du gör helt rätt. Framgången är att de antagit ditt manus. Sen kan du fira varje steg fram till utgivning tycker jag 😉 Så himla glad för dig Anna! År 2016 kommer att bli ett bra år tror jag.

 2. Stort grattis. Det ska bli så spännande att få se och läsa boken när den är klar. Jag blev inspirerad av att du hittade en illustratör bara sådär. Det är nog bra att ha några bilder färdiga när man skickar till förlag. Så långt har inte jag tänkt med mitt barnboksmanus. Då får ju förlaget en helhetsbild.
  2016 verkar bli ett bra år för dig.

  1. Tack Marie för dina ord. Jag blev nyfiken på din blogg, om vad du skriver. Ska kolla in det!
   Jag blev så glad när jag träffade Anna på mässan! Vi klickade direkt. Det ska verkligen bli hur kul som helst att jobba ihop med boken.
   Kram!

   1. Roligt att höra att ni klickade direkt. Det blir ju så mycket enklare då :-). Hittade du Anna på förlaget? Jag blir lite nyfiken på hur du hittade henne.
    Så nu är det bara att tuta och köra. Och det måste vara en härlig känsla att det blir fler och fler böcker.

   2. Jag träffade Anna i Idus monter där vi hade samma tid för våra tidigare Idusböcker. Vi började prata som om vi kände varann (tyckte jag) och det var verkligen en härlig känsla. Toppen-tjej!
    Det är otroligt kul att det faktiskt ska bli fler böcker, en bok i alla fall. Det är en dröm som går i uppfyllelse big time. :mrgreen:

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s