Livets möjligheter – jag har ett manus ”klart”!

Klart är verkligen en överdrift. Jag är naturligtvis inte klar på långa vägar, men jag har skrivit klart den sista planerade scenen. Nu har jag knappt 50 000 ord som ska pusslas ihop på ett insiktsfullt sätt. Tänk om någon kunde sätta ihop alla delarna åt mig så att det blir det bästa resultatet!

barn spädbarn

Några av er vet att jag började på ett nytt manus för en vuxenpublik, för snart ett år sedan. Hemskheter om barnamord, kärlek och moderskap. Jag flörtar med olika genrer, det finns deckartendenser, thrillerfeeling och en hel del drama och en dos feelgood. Jag kunde inte skriva på något annat sätt. Historien har växt under mina fingrar under tiden. Inget planerande med synopsis och grejer här inte! På ont och gott. Jag har inte lärt mig att göra på ett särskilt sätt, utan min skrivstil är att skriva det som vill bli skrivet. Hittills har det gått ganska bra, med tanke på att barnbok nummer tre kommer ut under våren. Kanske är det annorlunda med böcker för vuxna.

En stor dröm är att få ge ut en bok för en vuxen publik. Bli läst och tyckt om. Med betoning på tyckt. Jag vill veta om jag kan skriva. Jag vill veta om det jag njuter av framför datorn även kan underhålla andra läsare.

Min berättelse utspelar sig över tre decennier, 30-tal, 70- tal och nutid. Vi får följa fyra huvudkaraktärer, varav endast en av dem finns med från början. Jag älskar mina karaktärer. Jag gråter, skrattar och förfasas över det de får vara med om. Jag är medveten om att jag i detta stadie är väldigt okritisk och jag jobbar med att hålla de rösterna på behörigt avstånd.

Jag är stolt och glad över att ha skrivit denna berättelse. Den är värd att bli läst. Den är värd att bli utgiven.

Det är min dröm.

Over and out.


14 reaktioner på ”Livets möjligheter – jag har ett manus ”klart”!

 1. Det är precis så jag tycker man ska skriva, direkt från hjärtat om något som berör och något man vill förmedla till andra. Bra gjort! Ser fram emot att läsa den!
  Lycka till!

  Kram Kim 😀

   1. Det är just sådana oväntade manus som ditt som gör succé. Ha det i åtanke när du redigerar texten. Lycka till!
    Kramisar Kim

  1. Tack Eva! Det är väl inte så att det känns så alla dagar, men jag måste besinna mig och tänka att min tredje bok är ”på väg”, så visst har jag kommit en bit. Kanske är det så med författare att vi aldrig blir nöjda. En gång blivit läst, alltid vill bli läst. 🙂
   Kram!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s