Juletid – julefrid – en känsla av hopp

Snart är det jullov. Trots allt det gröna utomhus och den relativt milda temperaturen. Det handlar ju inte om det. Egentligen. Jag läste någonstans att jultiden inte är något datum. Det är en känsla. Och det stämmer verkligen, tycker jag. Det är kanske därför vi orkar bry oss så mycket om vädret. Snö och kyla ger verkligen en tvist till julkänslan, det går inte att förneka.

Men annars är det just bara – en känsla.

Jag får julkänslor av gemenskap. När vi dricker glögg tillsammans. När vi bakar och stökar tills ryggen vill gå av. När det doftar av de särskilda dofter som hör jultiden till, kanel, ingefära, citrusdofter och knäck. När vi är tillsammans i familjen.

Jag kan också få julkänslor av att sitta stilla och titta på tända stearinljus, alldeles ensam. Eller när jag sitter i bilen på väg hem från jobbet och hör en gammal härlig julsång på radion. När jag tänker på roliga saker som ska hända framöver.

Men mest är det bara en känsla. Och den är flyktig. Det finns så oerhört mycket som kan störa ut den skira julfriden. Stress, måsten eller oförutsedda händelser som vi inte rår över.

Jag unnar dig julfrid och massor av julkänslor. Låt julen bli en tid för rekreation och återhämtning. Vi behöver det så väl! Alla vi som kämpar på med våra liv, genom ros och ris och med massor av drömmar.

Som jag sa – julen är en känsla. Ta vara på den. Kram! ❤


9 reaktioner på ”Juletid – julefrid – en känsla av hopp

 1. Du beskriver det bra – att julen är en känsla. Och det är olika ”triggers” för varje individ som kickar igång den där känslan, även om det även finns en hel del gemensamma. God Jul till dig, med hopp om att du finner julefrid!

 2. Fint skrivet! Julen är verkligen en känsla, och inte julklappar och massor av mat. Det är julefrid som gäller.
  Önskar dig en riktigt härlig jul.
  Kram Kim 😀

   1. Tack! Det går åt rätt håll, men febern är tyvärr envis. Har varit hos läkaren och det är bara virus, så jag kämpar på. Känner mig betydligt friskare nu, men så har jag också varit såååååååååå dålig.
    Kram Kim ❤

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s