Om att köra fast, tappa fart och gå lite vilse

Oftast skriver jag ganska positiva inlägg. Jag vill gärna dela med mig av det som känns bra och det som jag är stolt över. Visst ska vi dela med oss av framgången! Men det är ändå en snedvriden syn på verkligheten.

Jag är fortfarande sjukskriven 75 %. I morgon kommer beslutet att tas om att gå upp och arbeta 50 %. Det känns bra och läskigt. Jag hoppas att jag håller. Jag hoppas att jag kommer att ha ork för annat än bara arbetet. Jag är rädd för att behöva backa. Men om – jag säger om – det behövs, så kommer jag att göra det. Ingenting är viktigare än min hälsa. Inte mitt arbete, inte mitt skrivande – ingenting.

När det gäller marknadsföring har jag tappat greppet totalt. Tröttnat lite på sociala medier om jag ska vara riktigt ärlig. Orkar inte hålla intresset uppe om vad alla gör, ska göra eller drömmer om. Det betyder också att jag missar många möjligheter att marknadsföra mina böcker. Hårt, men sant.
Jag har också tappat greppet om min senaste bok Glashjärtat. Den behöver fortsätta få finnas till, bli upptäckt och läst. Men jag har ingen inspiration att skriva mer om boken. Orkar inte maila till skolor, bibliotek eller ens skriva ihop några bra reklaminlägg för att posta på sociala medier. Jag tycker att boken känns uttjatad. Jag körde så hårt under hösten och vintern att all inspiration är slut.

Jag vill gärna skriva och tala om nästa bokprojekt. Det känns kul och spännande. Men det betyder inte att jag ska släppa min förra bok till sitt öde. Den har inte sålt så bra som första boken. Ettan fick dessutom ett uppsving när bok två kom, så jag har inte många titlar kvar alls nu. Det är roligt förstås. Men alla kartonger med Glashjärtat då?

Jag har ett författarbesök hos en stor kvinnoklubb i Örebro nästa vecka. Där ska jag ha ett kort framträdande på ca en kvart totalt. Jag behöver spotta upp mig. Jag har inte talat om böckerna med någon på flera veckor. Ringrostig är bara förnamnet.

För övrigt tog en skola kontakt med mig för ett författarbesök där jag skulle tala om mobbning. Hur kul som helst. Efter ytterligare några mailvändor har det tystnat. Inte ett livstecken från vare sig rektorn eller Författarcentrum. Det blir nog inget. Så kan det gå.

Det viktigaste är ändock att jag jag har kvar läs- och skrivglädjen. Och det har jag verkligen!

Hjälp!
Om du har något tips på hur jag kan smyga igång med marknadsföringen igen, får du jättegärna dela med dig av det. Jag behöver en spark där bak, tror jag. Hur som helst behöver jag inspiration. Tack på förhand!

help-153094_1280

Kram! ❤

 


6 reaktioner på ”Om att köra fast, tappa fart och gå lite vilse

 1. Hej Anna! Tack för att du delar med dig också av saker som är mindre positiva. Tror det är jätteviktigt. Så att ingen får för sig att livet bara är fantastiskt, menar jag. Ups and downs har skrivande personer också, fast man ibland förleds att tro motsatsen! Det är tufft att jobba i skolan. Jag jobbar 80% men har bönat och bett om cirka 50%. Just nu funkar det bra i skolan (var lite drygare i höstas) men tiden att skriva vill inte alls räcka till. Kan inte ge dig några marknadsföringstips – är själv ganska dålig på det. Jag tänker att det är mycket viktigare att lägga krutet på att skriva något fantastiskt (och det gör man ju alltid när man mår bra och har tid för skrivandet …) för då kommer man ju automatiskt att få uppmärksamhet. Kanske korkat resonemang, men jag vet att jag skulle må dåligt av att hänga med i den värsta marknadsföringshetsen så därför avstår jag. Är glad och nöjd med signering i min hemmabutik, några tidningsartiklar och en inställd radiointervju (som jag ska få ha till godo)Förresten – bokmärken till bibblor – det har jag skickat. Tänker att det kanske är en fin gest och blir ett vackert blickfång vid utlåningsdisken. Vår läsargrupp finns ju främst på biblioteken tänker jag. Är du medlem i ELK på fb? Jag har slängt in lite reklam för mina böcker där ibland och enligt förlaget har det gett viss utdelning. Ha det bra och var rädd om dig!

  1. Tack så mycket för dina insiktsfulla ord! Jag behöver hitta lagom i det mesta har jag märkt.
   Jag vill inte jobba heltid igen, tror jag. I så fall kanske jag skulle behöva sluta med skrivandet. Och det är det inte värt! Så 80 % är vad jag siktar på. Drömmen skulle ju vara att jobba 50 och skriva 50 …
   Lycka till med dina böcker också Ingrid! Och det är säkert sant, skriver man något tillräckligt bra så borde det nästan sälja sig själv. Nästan. 😊
   Kram!

 2. Det känns som om jag också har kört fast i marknadsföringen. I höstas var jag ute hur mycket som helst, nu är det stiltje. Vi kanske kan hitta på något tillsammans framöver!

 3. Detta är sannerligen baksidan med att ge ut böcker. Du ska inte bara ha en unik, sprakande fantasi och lyckas få ner den på pränt. Du ska även vara en säljare av världsklass och en överstark PR-maskin och ha koll på alla små kryphål där din bok kan få lite ljus på sig.
  Håll ut! Och vet du vad, det finns människor som tagit till sig av det du skrivit och i deras hjärtan lever du kvar för evigt. Glöm aldrig det 😉

  1. Åh, så fint du skriver om att finnas kvar i folks hjärtan. Wow, det är ju alldeles sant också! Tack för dina ord Johan och lycka till med din egen marknadsföring. Hoppas du är nöjd. Jag försöker och är oftast det.
   Kram på dig!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s