Bakslag och annat skit som händer

Ursäkta rubriken. Jag jobbar som tusan på min positiva livssyn just nu.

Jag kämpar med att komma tillbaka efter en utmattning som gjorde mig sjukskriven på heltid för ca ett år sedan. Jag började arbetsträna i höstas och jobbar nu sedan ett par veckor halvtid. Halvtid. Mm, jag gillar det ordet. Behöver inte nämna att jag är halvtids sjukskriven, utan jag säger att jag jobbar halvtid. Är glaset halvfullt eller halvtomt, liksom? So far, so good.

Men bakslag kommer alltid. Nu kom det med besked. Jag är hemma och vilar. Igen. Förhoppningsvis räcker några dagar för att hämta upp mig. Men vad vet jag? Jag önskar att jag visste, för då skulle jag känna mig lugnare. I stället rusar hjärtat på samtidigt som tankarna dansar hambo i förmaket och skickar signaler av oro och tvivel ut i systemet. Jag känner mig som en liten lort, som Jonathan sa i Bröderna Lejonhjärta. Jag hoppar och hoppar, men känner mig ändå som en liten lort.

Så mycket för positivt tänkande, tänker du och ler i mjugg. (Vilket jäkla ord, mjugg!) Men det finns något positivt i all den här klagolåten. Jag lyssnar på min kropp. Tada! Jag säger nej. Tada! Jag vågar att känna efter och ger mig själv därför större möjligheter att läka. Så jag är ingen lort, jag vet. Jag är ett stort och kraftfullt lejon som ryter och klöser för att komma vidare.

Just nu lägger jag alla planer, projekt och prestationer på hyllan. Jag hinner med dem sedan när jag orkar. Just nu sippar jag på mitt halvfulla glas och försöker att inte längta för mycket.

landscape-1160264_1920

 


16 reaktioner på ”Bakslag och annat skit som händer

 1. Ibland måste man inse att det tillståndet av utmattning kommer inte pågrund av något litet som hände häromveckan utan är något som byggts upp under lång tid. Precis som övervikt. Du kan inte svälja hela flodhästen på en gång utan får helt enkelt ta en bit i taget annars kräks du (eftersom jag inte går på viktväktarna använder jag mig av en annan metafor än elefant. Tycker dessutom att flodhästar är lite söta).

  1. Tid och åter tid. Tid som vi i den moderna världen inte anser oss ha.
   Hihi, flodhästar är livsfarliga och söta, jag håller helt med.
   Lugn och fin, mandarin. Nu ska jag dricka en kopp kaffe. ❤

 2. Så fantastiskt vackert det är, ditt halvfulla glas. Inlägget är också mycket klokt och insiktsfullt. Allt gott till dig i lagom och alldeles perfekt takt, din egen unika.

  1. Tack snälla Ulla Maria! Att bli klok kan ta många år och snart fyller jag 45. Ibland känns det som om jag har all tid i världen och ibland känns det som om jag måste skynda mig för att livet håller på att ta slut, åtminstone för mina gamla föräldrar.
   Tänk om jag hade de färdigheter som krävdes för att fotografera så vackert själv. Tacksam för de duktiga fotografer som finns på pixabay.com. 😊

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s