Omskrivning av vuxenmanus pågår

Och j****r vad svårt detta är. Jag lovar från och med nu att jag aldrig mer kommer att försöka skriva en roman utan att ha skrivit någon form av synopsis. Amen!

Alltså, var ska jag börja? Mina testläsare har varit ganska eniga. Mitt manus spretar. Det håller inte ihop. Der finns flera bra delar, men det är ingen helhet. Så … Kommer jag ens klara av att sammanfoga detta virrvarr till en trovärdig helhet? Jag vet ärligt talat inte. Min drivkraft för drygt ett år sedan var att skriva en hemsk berättelse om svek och övergrepp kopplat till längtan efter kärlek. Typ. Otäckt och suggestivt. Och så har halva boken blivit någon form av feelgood! Hur kunde det bli så?

Jag vet. Ingen uttalad röd tråd. Och jag har verkligen försökt! Jag tyckte dessutom att jag hade hittat bokens tema, men det räckte tydligen inte. Nu vet jag inte vad jag ska ta mig till. Ska jag anlita en lektör redan nu för att försöka bena upp berättelsens styrkor? Det lutar åt det just nu. Jag vet inte hur jag ska ta mig framåt på bästa sätt. Jag håller nu på med omskrivning nummer tre. Första och andra fick samma kritik av mina testläsare. Berättelsen håller inte ihop.

Vad skulle du göra?

help-153094_1280


4 reaktioner på ”Omskrivning av vuxenmanus pågår

    1. Jag är bra sugen. Vet nämligen inte om jag kommer att upprepa tidigare misstag annars. Skulle hellre lägga det krutet på att verkligen veta att berättelsen blir bättre. Och då är det lektörshjälp som jag behöver.

  1. Om det beror på att manuset spretar och att en tydlig röd tråd saknas, skulle jag råda dig att tänka efter vad huvudintrigen är? Vad vill du ha sagt med din berättelse?
    En lektör kan absolut hjälpa dig med det här, men sådana kostar pengar och just det här tror jag att du med hjälp av dina testläsare kanske kan bena ut. Bolla med dem, kanske? 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s