Sömnsvårigheter och massor av idéer

I natt hade jag lite svårt att komma till ro, trots att jag var så trött. Konstigt hur det kan bli så. Hur som helst börjar alltid mina tankar att vandra omkring när jag ska somna. Likaså om jag vaknat till på natten. Då kan tankarna sätta igång att snurra. För att slippa brukar jag försöka koncentrera mig på min in- och utandning, precis när andningen vänder. Brukar funka.

I natt blev det för många vakna stunder för att orka hålla på med mina andningsövningar. I stället fick tankarna flöda. Inte optimalt om det är sova man ska göra. Vardagliga tankar blandades med författardrömmar. Helt plötsligt fick jag ett uppslag till life-is-beautiful-905868_1280Ariton förlags nya novelltävling till den kommande antologin Över en vinterfika. Temat är livsförändring. I natt kom idéer farande till en novell som skulle passa temat som hand i handsken. Jag lever just nu i en sådan vändpunkt. Kruxet blir att inte skriva den för privat. Personlig, ja, men inte privat.

Om jag lyckas skriva något värdigt visar sig. Om jag ens tar tag i den idén. Det vore spännande att utmana mig själv. Att skriva något som ligger så nära hjärtat, något som handlar om mig själv i grund och botten.

Vill du läsa mer om tävlingen så klicka in dig här.


5 reaktioner på ”Sömnsvårigheter och massor av idéer

    1. Härligt! Och jag klickade in mig på din. 🙂
      Finns det någon lämplig följ-knapp att trycka på? Skulle vara mysigt att följa med runt om på Londons gator då och då … Och din kyrka alltså! Prosecco (stavas det så?) mitt i kyrkan. Förvisso var mitt nattvardsvin också alkoholhaltigt, men att doppa en liten bit av en oblat är liksom inte samma grej.

  1. Hm, det tror jag inte att det gör. Du får nog använda typ Bloglovin, eller klicka dig in någon gång i veckan och läsa uppdateringar. Så gör jag med alla bloggar jag ”följer”.

    Ja, väldigt alkoholliberal församling. Firas det så firar man ordentligt!

  2. Låter bra med ett nytt uppslag. Det är väl så att det mesta man skriver avspeglar lite av en själv. Sedan kan det ju vara saker som man både varit med om eller läst om, det är många intryck som kommer från olika håll. Lycka till om du skickar in ett bidrag!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s