Angående medierapportering om barn- och ungdomslitteratur

På lördag är det äntligen dags att ha bokbord i Hållstugan. Jag är taggad och hoppas alla mina krafter återvänt tills dess. Har tyvärr tvingats hålla mig hemma ett par dagar igen. Förkylningen vill inte släppa taget och orken är borta. Jag behöver vilan och tiden att läka. Viktigt och så himla supersvårt när allt man vill göra bara finns där inom räckhåll, redo att genomföras. Men icke. Nu vill jag bli helt frisk så att jag faktiskt kan göra något.

I går ringde en journalist från Nerikes Allehanda. På fredag kommer det att finnas en artikel i papperstidningen med fokus på ”mitt” bokbord. Det ska bli roligt att få läsa om! Förhoppningsvis kan det locka besökare och samtidigt får litteraturen plats på agendan. Jag tycker att det generellt är dålig medierapportering av litteratur i vårt område. Musik, teater och konst får mer utrymme och uppmärksamhet. Jag hoppas att det kan bli en förbättring av det över huvud taget. Vi är flest barnboksförfattare på plats på lördag, och det är lite extra roligt att vi kommit samman och får visa upp oss och våra verk.

Med detta i fokus så gläder det mig att podden Bladen brinner verkligen blir av i höst. Jag kommer att lyssna på Johanna Lindbäck och Lisa Bjärbo, som båda är mycket insatta i barn- och ungdomslitteratur och dessutom kommer att framhålla vikten av läslust, göra intervjuer av författare och ge boktips. Hurra, säger jag! Äntligen några som tar sig för något som verkligen kan ge ringar på vattnet. Första säsongen är redan finansierad, men vill du bidra till en säsong två så klicka här.

Jag bidar min tid. Min tid kommer. Jag har tid. Alla har lika mycket tid. Jag har inte tid att vara sjuk. Samtidigt som jag måste ge mig tid att läka. Tid är allt. Tid är ingenting. Tiden går långsamt. Tiden går fort. Min tid är nu. Samtidigt har jag svårt att låta bli att tänka på fram-tid-en. Suck.

banner-1220390_1280

 


6 reaktioner på ”Angående medierapportering om barn- och ungdomslitteratur

  1. Kul att det blir reportage. Håller med dig till fullo om att det är viktigt med publicitet om barn- och ungdomsböcker. Så mycket glädje om man kan väcka intresset för litteratur hos unga.
    Stort lycka till inför bokbordet.
    Kram

  2. På min Blogg52 inlägg denna veckan har jag en tidsmaskin – men det är kanske inte precis vad du vill ha …
    🙂

    Krya på dig. Brottas med en sommarförkylning jag med, så jag vet hur det är.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s