Läsa, skriva och njuta av semestern

Det är saker jag ska göra nu när jag har gått på min sommarledighet. Jag har massor av biblioteksböcker som ligger i en fin hög på bordet. Jag ska lustläsa. Om jag inte gillar boken, eller rättare sagt fastnar for den direkt, så att jag längtar till den när jag inte läser, då ska jag byta. Det är lite mot mina principer, men jag har lärt mig att jag måste sålla. Det finns ju så många böcker som vill bli lästa, så jag har inte tid att kämpa för länge med samma bok.

När jag läste Martina Haags senaste, Det är något som inte stämmer, då läste jag ut den direkt. Två lästillfällen så var den slut. Den var lättläst, ja, och väldigt bra. Jag ville verkligen veta hur det skulle gå, även om storyn var ganska förutsägbar i sig. Men Martinas sätt att skriva om fjällstugan och den förbjudna sjön gjorde mig så himla nyfiken. Så ska det vara. Den där längtan efter nästa tillfälle då det bara är jag och Boken.

Och så ska jag skriva också. Jag har allt möjligt som pockar på. Min kärleksroman, en ny del om tvillingarna Saga och Simon och en kärleksnovell till novelltävlingen som tidningen Hemmets Veckotidning utlyser. Samtidigt har jag annat som vill bli skrivet. Hoppas min skrivlust stannar kvar hos mig denna sommar.

Sommar, semester, sol, sovmorgon, smultron, sandstrand. Jag säger som Simon i mitt andra manus om tvillingarna. Tänk att så många sommarord börjar på S! 🙂

Två år i rad har jag förberett en serie på bloggen. Första året var det Annas lilla skrivarskola och förra året var det en serie som handlade om min tid som mobbad i skolan. Det genererade många läsare under sommaren. Det var kul och inspirerande att ha en följetong genom sommarveckorna. I år har jag inte förberett något. Jag tänker att min skrivtid ska ges åt mina manus istället för material till bloggen. Möjligen skriver jag varje onsdag och meddelar hur det går. Eller så tar jag semester från bloggen också.

Fram tills att jag har bestämt mig så önskar jag er en sköna och förhoppningsvis varma junidagar. Vänta inte – sommaren är här nu. Ät den där glassen du väntat på. Släng av dig kläderna och njut av solens värmande strålar. Jag har skaffat mig en bikinikropp. Jag tog på mig min bikini. Voila!

frog-897420_1920

Kram till er mina fina läsare. Vi hörs!

 


14 reaktioner på ”Läsa, skriva och njuta av semestern

 1. Ha ha skaffat en bikinikropp, ja det var länge sedan jag skaffade en sådan. Så länge sen att om jag försöker ta på mig den nu så går tyget sönder … hmmm… Men badar gör jag i baddräkt så gömmer mig i vassen gör jag inte.
  Tror att mina sommardagar kommer ha samma tema som du – läsa och skriva. Det är så det känns just nu. Jag har flera böcker som väntar och den där kärleksnovellen ska jag minsann ge dig konkurrens om den här gången. Jag tipsar om så många tävlingar men har inte haft tid att delta själv men nu ska det bli ändring på det.

  Sommarkramar! Anna Panna

  1. Det låter dom en plan! 😊 Klart du ska skriva en kärleksnovell! Trånande och trängtande i sommarnatten.💕
   Lycka till förstås och massor av kramar tillbaka!

   1. Vi kanske till och med ska vara så vågade att vi läser varandras alster. Då får de in två fantastiskt bra noveller och vinner vi inte så kommer de att köpa in dem i alla fall så – win win! Kan jag hjälpa dig till vinst så är jag lika lycklig som om jag själv vann för bara det där att få vara delaktig i någon annans framgång är bästa vinsten tycker jag.

 2. Bara läsa och skriva på manus – underbart! Jag får nog lära mig att läsa långsammare för först tyckte jag det stod ”lusläsa” och tänkte ”nej, nej, inte hela sommaren”. Men sen såg jag att det stod ”lustläsa” och det är väl just det man ska unna sig. Inte vara rädd att ta en bok som fått inga eller dåliga recensioner om den lockar men inte heller vara rädd att lägga bort ens den högst rankade om man inte känner för den. Våga välja och vraka!

  Lycka till med kärleksnovellen!

  Kram
  Eva

 3. sommarkramar till dig. Letar jobb så kanske jag sitter inne hela sommaren. Fast för varje jobbsamtal känner jag bara NEJ jag vill ju skriva – inte slava för något annat. Hoppas du får en fin skrivarsommar!

  1. Tänk om man kunde skriva och leva på det … Lycka till med arbetsletandet.
   Till hösten ska jag faktiskt satsa 20 % på mitt författande. Det ser jag fram emot.
   Sommarkram!

 4. Jag ser så mycket fram emot att få bolla bokskapande med dig i sommar Anna! Även om det blir på distans, vi är ju rätt vana vid det här laget. Och så många roliga skrivprojekt du har, oj oj… Dyk ner, och njut! Jag är även så himla peppad på din höst att jag glömmer bort att det inte är jag som skaffat mig skapande tid. Tids nog….
  Kramar!

  1. Åh, vad fint sagt Anna! Jag ser fram emot det minst lika mycket, både vårt bokskapande och mina egna skrivprojekt. Just nu känner jag mig väldigt privilegierad och så nöjd över mitt beslut.
   Stor kram och vi kommer att ”ses” massor. I like! 😘

  1. Precis så Bosse! Högen växer alltjämt. Jag ska vara mycket petig i sommar faktiskt. Och du – jag har redan skrivit två noveller och ett lättläst manus till min serie jag hoppas på så min skrivsommar går alldeles utmärkt. 😃
   Kram och ha en skön sommar du med!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s