Att uppnå sina mål och önskningar – affirmationens kraft

För många år sedan var på en mässa i Stockholm. Det var en skolmässa (kan det ha varit Skolforum?) och jag var där med jobbet. I en monter hade de satt upp massor av ord på färgglada magneter. Självklart blev jag nyfiken. Väl där blev jag ombedd att först välja ut de ord/egenskaper som bäst passade in på mig just där och då. Det blev denna:

20160718_170750

Det var inte helt lätt ska jag erkänna. Speciellt som de ord jag valde faktiskt var positiva och starka. Ni vet det där med att ”säg något du är bra på” som är så svårt. Jag tror att många ser mig som en entusiastisk person som brinner för saker som intresserar mig. Förhoppningsvis kan jag smitta andra med den egenskapen också. Självsäker i rätt sammanhang. Är jag trygg är jag säker. Kommunikativ, absolut. Ingen tvekan om att det stämmer i alla fall.

Möjligen känner jag mig inte lika självsäker längre. Törnar i livet ändrar på perspektiven och det är inte bara av ondo.

Sedan bad de mig att välja de ord/egenskaper som jag önskar att jag hade. Ord som jag drömde om, som jag gärna ville skulle kunna bli verklighet. Då valde jag denna:

20160718_170809

Just där och då i livet kände jag att jag hade ganska långt kvar till ”Kreativ, modig och visionär”. Det kändes som en utmaning att ha dessa ord för mina ögon. En dröm om att utvecklas, att våga bli mer än den jag var.

I många år har dessa magneter hängt på kylskåpet. Jag har sett dem, medvetet och omedvetet, så gott som varje dag.

Nu lever jag ett kreativt liv, jag skriver och skapar. Nu är jag kreativ.

Jag är modig som vågar satsa, jag är modig som kommer att åka runt på författarbesök och hålla föredrag om mitt författande i höst. Jag har en helt annan lärarroll i höst när arbetet drar igång efter semestern. Jag har beslutat mig för att arbeta 80 % som lärare och 20 % som författare. Det är modigt (och klokt i min sits). Nu känner jag mig modig.

Visionär då? Jag är delaktig i skapandet av nya böcker, jag brinner för barns läsning och jag vill fortsätta skriva böcker som berör och lockar till läsning i olika genrer. Om mina böcker blir lästa så bidrar jag till nya kunskaper och insikter hos mina läsare. Det är att vara visionär, tycker jag.

Genom att jag tagit vissa beslut och vågat drömma nya drömmar så har dessa ord/egenskaper faktiskt blivit min nya sanning om vem jag är.

Jag kanske behöver nya ledord, affirmationen för mitt fortsatta liv. Jag suger lite på dessa två: 

äventyrlig

närvarande

Har du några ledord i tillvaron? Dela gärna med dig i så fall.

Varm sommarkram!

 


6 reaktioner på ”Att uppnå sina mål och önskningar – affirmationens kraft

 1. Det alltid är svårt att komma på något bra och positiva ord om migsjälv att använda i situationer som det du beskriver. Mycket lättare att vara självkritiskt. Tyvärr. Men jag är säkert att det hjälpte dig attt se dina positiva ord på kylskåpet dag efter dag. Och se vad du har åstadkommit. (Och tänk vad du kommer att åstadkomma!)

  Har en bra sommar och lycka till med höstens program.

  1. Åh stort tack för det! 😊
   Jag känner mig peppad inför nya arbetsuppgifter men samtidigt lite oroad över hur jag ska planera bäst gör att orka. Du vet.
   Hoppas du själv har det bra! Jag erkänner att jag varit usel på att läsa andras inlägg ett tag. Bättring!

 2. Äventyrlig och närvarande. Gillar dem! Jag är säker på att hur man tänker styr hur man får det i tillvaron.

  Själv har jag sedan några år börjat lägga märke till allt positivt som händer. Till och med när något verkar dåligt visar det sig efter ett tag att det var riktigt bra. Typ att man blir försenad och på så sätt undviker att hamna i en krock, fast kanske inte fullt så drastiskt. Så jag har börjat spana efter de positiva följderna av allt och varenda gång dyker de upp, ofta ganska snabbt. Ibland undrar jag rentav om jag fått en skyddsängel som fixar allt till det bästa.

  Det senaste var nog när vi kom till Berlin i förra veckan och vårt hotell var avbokat. Pga att bokningssajten hade gått i konkurs. Det är ju inte så turligt. Men det var en väldigt tur att jag bara bokat denna enda natt genom dem och inte hela resan, till Prag och Sassnitz! Och dessutom blev det mycket användbart i den novell jag just saknade en riktigt tråkig vändning till. Skulle gissa att denna dubbelbetalda natt kommer att gå med vinst i långa loppet.

  1. Vilken härlig inställning Eva! Det är en viktig del av att vara närvarande, att se det positiva.
   Vilken härlig vändning din hotellbokning gav. Säkert kommer det att ge dig positivt tillbaka i framtiden, när du säljer din novell till tidningarna. 🙂
   Nu ska jag själv ta tag i min kärleksnovell till tidningen Hemmets veckotidnings tävling. Tror det var deadline 1 augusti. Jobba, jobba!
   Kram!

 3. Wow! Modiga magneter men precis just rätt för dig. Själv var jag på en workshop en kväll i Stockholm som gick ut på att stärka sitt varumärke (alltså dig själv) och från den kvällen har jag fyra ord: Spontanitet, Guidning, Nytänkande och Nyfiken. Det är jag och det är året jag befinner mig mitt i 😉

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s